foradia camaraalcoi

La Fira d’Agost de Xàtiva ja té imatge gràcies a l’artista Patricia Bolinches

El treball està format per tres cartells amb una botija cap per avall com a element central. Aquesta Fira se celebrarà entre el 15 i el 20 d'agost

Xàtiva ja ha fet públic el que serà el cartell de la Fira d’Agost 2022, una obra de l’artista xativina Patricia Bolinches. En l’acte va estar present la Reina de la Fira, Patricia Iborra Mollà i el regidor de Fira i Festes, Pedro Aldavero.

L’obra està dividida en tres parts, i té una botija com a element central, que segons l’autora representa “l’aigua, la set, la calor i la tradició, ja que està col·locada cap per avall, picant l’ullet al famós quadre de Felip V”. Al voltant de la botija giren altres elements que li donen sentit al cartell, com les sardines, fent referència a la gastronomia tradicional; els gaiatos, de la tradició comercial; o la gent de festa, com a element de cohesió social. Els colors que s’han utilitzat són molt vius, ja que les il·lustracions estan realitzades amb fons roig, groc i rosa, respectivament, generant una imatge alegre i festiva.

Boliches ha continuat explicant que: “Aquest era un dels cartells que més il·lusió em feia a nivell professional. Com a bona xativina l’arrelament que sent per la meua ciutat em feia desitjar formar part del cartellisme xativí, i per això, aquest és un somni complit. Resumir la Fira en un cartell em resultava molt complicat i per això han acabat sent tres. He volgut plasmar les tradicions, la gastronomia de la Fira i la festa que vivim a Xàtiva del 15 al 20 d’agost”.

Per la seua part, Aldavero ha indicat que: “el cartell és l’element més representatiu de la Fira d’Agost, perquè queda cada any per al record, i per això des de fa anys apostem per il·lustradors i il·lustradores destacats. Els treballs dels últims anys porten la signatura d’Ernesto García Lledó, Mariscal, Paco Roca, Malota, Rafa Laweta, Estudio Yinsen, i ara, és el torn d’una artista de la nostra ciutat com Patricia Bolinches”.

Finalment, la Reina d’aquesta fira ha comentat que: “la idea està molt ben aconseguida perquè demostra que tornem a gaudir de la Fira amb plenitud, tornant a la normalitat amb els esmorzars, les compres i la festa”.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *