foradia pressupostparticipatiualcoi

El Nadal alcoià es prepara per a fer gaudir als visitants de la ciutat

La programació compta amb una variada oferta per a tots els públics al llarg de desembre i principis de gener

Amb l’arribada de desembre és la màgia i l’ambient nadalenc és el que il·lumina Alcoi, coneguda com la ‘Ciutat del Nadal’. La capital de l’Alcoià compta amb una gran programació per a aquestes dates entre la que destaquen activitats com el Mercat de Nadal, situat al parc de la Glorieta i Obert entre el 4 i el 8 de desembre. Es tracta del lloc idoni on poder adquirir productes nadalencs locals, a més de gaudir de l’animació i les activitats organitzades per a tota la família, com ara concerts de música nadalenca, contacontes o representacions de titelles.

De nou, i com cada any a la ciutat, grans i menuts també esperen l’arribada d’aquestes dates per a visitar la representació del Betlem de Tirisiti, declarat Bé d’Interés Cultural, ja que la seua representació conserva l’essència popular de l’argument amb la incorporació d’escenes que barregen aspectes costumistes de l’Alcoi d’abans. Aquesta representació es realitza al Teatre Principal el 23 de desembre i el 5 de gener. Encara que els caps de setmana previs, el 4, 11 i 18 de desembre, també hi ha funcions especials, que es pot assistir adquirint les entrades a través de www.ticketalcoi.com o en la taquilla del teatre.

Per altra banda, i per a aquells que desitgen conéixer més de prop aquestes festes tradicionals poden visitar el Casal de Nadal, un museu dedicat al Nadal i on es poden reviure els moments màgics que envolten els actes d’aquesta tradicional festa a través d’una projecció audiovisual on destaquen: el Betlem de Tirisiti, les Pastoretes, el dia de la Burreta i la majestuositat de la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional.

El museu romandrà obert des de les 11 fins a les 14 hores i l’entrada és gratuïta. A més, durant els caps de setmana del mes de desembre i gener es poden fer les visites guiades.

Ja en gener, el dia 2 a les 12 hores, des de la Font Redona fins a la Plaça d’Espanya, tindrà lloc la desfilada de les Pastoretes, una cavalcada infantil on xiquetes i xiquets amb la indumentària de pastors desfilen sobre carrosses i amb grups de ball acompanyats del seu ramat fins a arribar a l’estable instal·lat en la Plaça d’Espanya i fer l’ofrena al xiquet Jesús.

El dia 4 a la vesprada, a les 19 hores, tindrà lloc el Ban Reial en el que l’emisari de Ses Majestats anuncia la seua imminent arribada. Finalment, unes burretes porten a lloms unes bústies en els més menuts de la casa poden depositar les cartes amb els seus desitjos.

El dia 5 de gener al matí, els xiquets poden visitar el Campament Reial instal·lat en la zona del Preventori, mentre que a la vesprada, els Reis Mags entraran a la ciutat junt amb els seus patges, que pugen els regals per llargues escales als balcons de les cases per a deixar els regals dels xiquets. Una vegada en la Plaça d’Espanya, al voltant de les 20:30 hores, la Cavalcada es deté uns instants perquè Ses Majestats puguen apropar-se a adorar el ‘Jesuset’. Tot açò mentre s’interpreta ‘El Mesíes’ de Händel i un castell de focs d’artifici al mateix temps que sonen les campanes de l’església de Santa Maria.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *