foradia pressupostparticipatiualcoi

Lorena Zamorano: “Està sentint-se el nom d’Alcoi en l’àmbit nacional i això és bo”

La regidora de Turisme explica a El Grat la repercussió del Nadal alcoià

  • Es pot considerar enguany com la tornada del Nadal alcoià, després d’unes celebracions atípiques com les de l’any passat?

Respecte a l’any passat és una tornada amb bastant normalitat, normalitat tal com la coneixíem abans. Quan es va programar tot, al principi del mes de novembre, que ja ho teníem mitjanament tancat, amb tot allò que anàvem fent, ho vam organitzar amb la normalitat d’eixe moment, quan la situació era molt bona i tot pareixia indicar que Nadal el podríem estar gaudint de manera molt equiparada al que era abans de la pandèmia, evidentment amb les mesures de mascaretes i el distanciament mínim. Però a hores d’ara, segons estan muntant els casos estem a l’aguait de la normativa que puga eixir i si hi ha hagut noves restriccions per part del govern valencià o en l’àmbit nacional que s’imposen per a aquests tipus d’esdeveniments. En principi, ara no hi hauria canvis, però estem un poc expectants. En eixe cas, l’agenda es modificaria per a adaptar tots els actes a eixes mesures, dins de les possibilitats. 

  • L’avançament de l’encesa de llums sembla que ha fomentat la il·lusió dels alcoians

L’encesa de llums també té un efecte multiplicador en la campanya del comerç. També hem de mirar eixa part comercial i ajudar al comerç local, ja que tot aquest període de pandèmia no està venint-los massa bé, aleshores entre tots incentivar eixes compres en el comerç local. L’avançament de l’encesa de llums també ha estat motivada per les dades, ja que el dia 1 de desembre cau entre setmana, a més, s’ha considerat millor per a l’encesa que siga cap de setmana perquè la gent la puga també gaudir com un acte més del nostre Nadal.

  • La programació és completa, més encara amb la situació que encara vivim

La programació hem volgut que siga completa. Les mesures vindran donades amb el que marque la normativa en cada moment, però això no vol dir que no es puguen fer. Cada any anem engrandint-la i donant contingut a tot un mes perquè a la fi, el que nosaltres volem amb tot aquest cúmul d’activitats és desestacionalitzar la demanda turística en eixos tres dies perquè eixa activitat estiga durant tot el mes i que els rèdits que ens puga aportar la campanya de promoció d’Alcoi, Ciutat de Nadal ens beneficie, sobretot al sector i al comerç durant tot el mes. Enguany s’han incorporat els concerts i la idea és fer partícip també a la societat, que puga aportar iniciatives a eixa agenda de ciutat i entre tots puguem engrandir aquest concepte del nostre Nadal. 

  • Les campanyes a altres comunitats autònomes han arribat al nord d’Espanya, hi ha interés?

Per les estadístiques hem notat que tenim molts visitants del nord d’Espanya, sobretot País Basc i Navarra i hem volgut estendre’ns. El fet que vinguen de més lluny implica que pernoctaran, que és el que interessa a la ciutat, perquè implica més recursos econòmics. Hi ha una diferenciació molt clara entre el visitant d’un dia i el turista, que implica pernocta i és el que busquem amb aquestes campanyes de promoció nacional. L’objectiu és poder crear una xarxa forta del sector turístic que engrandisca la part econòmica. A més, hem fet també campanya a Mallorca, Catalunya, Màlaga i a Madrid. La campanya està molt distribuïda, al nivell del 2019 i 2018, que ens va anar bastant bé. Està sentint-se el nom d’Alcoi per diferents motius en l’àmbit nacional i això sempre és bo.

Font: Javi Segura./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *