foradia subscriutegrat

Gandia acull música i poesia al Palau dels Borja

Es tracta de les VI Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents

El Palau Ducal dels Borja a la capital de la Safor va ser l’escenari de ‘Tardorvers’. Aquesta iniciativa, amb motiu de les VI Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents va acollir música i poesia durant el passat divendres i dissabte, 10 i 11 de desembre respectivament.

El recital comptava amb l’organització del poeta gandià Joan Deusa, coordinador del festival de poesia #Estiuvers, conjugant-hi poesia, música i espais patrimonials de la Safor. Ara, la iniciativa s’ha traslladat a ‘Tardorvers’ i s’ha contemplat com un passeig de museu per un palau de paraules, un recorregut per la tradició literària de la Safor, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat.

A la guitarra, Miquel Pérez Perelló, i als vents i la percussió Maria Jesús Moreno, hi van crear un diàleg amb la veu del poeta Josep Piera, Fill Predilecte de Gandia, i la sala de corones del Palau Ducal de Gandia. L’homenot de Beniopa hi va col·locar versos de poetes vinculats a la Safor, com una exposició, peces que anaven des del món àrab, el Renaixement, el Barroc, el Romanticisme, fins a arribar a l’actualitat, i als seus propis versos.

Les VI Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana estan organitzades per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el Departament d’Arqueologia i Patrimoni de Gandia de l’Ajuntament de Gandia, que coordina l’arqueòleg municipal, Joan Negre i dirigeix la regidora Alícia Izquierdo.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *