foradia subscriutegrat

Alcoi celebrarà tots els actes de la Trilogia Nadalenca

Tant les Pastoretes, el Bàndol i la Cavalcada es podran fer, però, adaptant-se a la situació

Alcoi celebrarà aquest Nadal tots els actes tradicionals de la Trilogia Nadalenca, és a dir, les Pastoretes, el Bàndol, i la Cavalcada. Tots ells s’adaptaran a la situació sanitària i a les mesures que s’ha determinat després de fer diferents reunions entre les entitats participants, així com els departaments de l’Ajuntament que intervenen com la Inspecció General de Serveis, Policia i Protecció Civil.

Tots els actes mantindran el seu recorregut, i totes les persones que participen hauran d’aportar el certificat de vacunació amb la pauta completa. La mascareta serà obligatòria en tot moment, tant per als participants com per al públic, i no podrà haver-hi cap classe de contacte físic entre ells.

A més, es reduirà el nombre de participants perquè tots els actes siguen més fluids, i que la gent estiga el menor temps possible al carrer.

En les Pastoretes se suspén la tradicional ‘torrà’ que es feia a la plaça d’Espanya, i la participació estarà controlada, ja que sols podran participar les persones que pertanyen a les entitats, és a dir, que no eixirà la ciutadania com s’ha fet sempre.

Pel que fa a la Burreta, s’elimina la participació del poble, i s’ampliarà el nombre de les burretes amb bústies.
Finalment, per a la Cavalcada, l’aforament a la plaça d’Espanya serà limitat i controlat per a l’acte de l’Adoració. Durant els pròxims dies, l’Ajuntament anunciarà com es durà a terme aquest control. Els veïns i veïnes, i les seues visites podran accedir als seus domicilis.

Altres de les mesures per a aquest acte, és que tots els patges seran majors d’edat, i que malauradament, els Reis Mags no podran besar ni repartiran caramels.

La regidora de Festes, Carol Ortiz, ha explicat que: “És important destacat que no estem en un any normal, estem en situació de pandèmia i tots hem de sacrificar-nos, demanem sentit comú i comprensió a la ciutadania. Enguany si tindrem Cavalcada, els xiquets i xiquetes ho necessiten, no hem d’oblidar que el Nadal és per ells, són els protagonistes, i complirem amb totes les mesures pertinents per a poder tindre la millor i més segura cavalcada”.

Així i tot, el pròxim dilluns 3 de gener, es durà a terme una Junta de Seguretat Ciutadana a Alcoi per a ultimar el dispositiu especial per al dia 5 de gener, en el qual, a més de celebrar la cavalcada de Reis més antiga d’Espanya, també es jugarà el partit entre el CD Alcoyano i el Real Madrid.

“El dia 5 de gener la nostra ciutat tindrà dos esdeveniments molt destacats en els quals es necessita un dispositiu de seguretat molt important. És bàsica la coordinació perquè tot isca a la perfecció, per això organitzem aquesta Junta. Vam intentar que no coincidiren, però, finalment, ha sigut impossible, encara que el partit es jugarà el més tard possible”, ha indicat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *