foradia subscriutegrat

Finalitzen els treballs per a eliminar l’amiant a Rodes

S'han retirat 1.100 m² de cobertes i façanes, així com 80 metres de baixants amb aquest material

A l’antiga fundició de Rodes durant aquests dies s’han finalitzat els treballs de retirada de l’amiant. Un tractament de residus previ als treballs de rehabilitació del complex industrial que s’estan duent a terme per a convertir-lo en parc tecnològic-sociocultural. 

L’actuació, coordinada des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, ha sigut encarregada a l’empresa Esdal S.L, que ha estat treballant en tot el recinte durant un mes aproximadament. Finalment, s’han retirat 1.100 m² de cobertes i façanes, així com 80 metres de baixants d’asbest. 

Una vegada finalitzada aquesta actuació, pressupostada en 15.853,49 euros, es reprendran les tasques de rehabilitació que està duent a terme l’UTE de Víctor Tormo i Eladio Silvestre. 

La rehabilitació i posada en valor de Rodes com a parc tecnològic-sociocultural és un dels projectes insígnia de l’EDUSI-Alcoidemà i suposarà una inversió de set milions d’euros, cofinançats al 50% per la Unió Europea, a través del Fons de Desenvolupament Regional (Fons FEDER). La Generalitat Valenciana aportarà un altre 37% (2,6 milions d’euros) i l’Ajuntament d’Alcoi correrà amb el 13% restant (900.000 euros). 

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *