foradia subscriutegrat

Jorge Antequera rep la beca d’Estudis Musicals ‘Antonio Pérez Verdú’

La concedeix l'Ajuntament d'Alcoi i està dotada amb 2.250 euros, que ajudaran aquest jove violinista a cobrir les despeses de matrícula d'un màster en el conservatori del Liceu de Barcelona

La beca d’estudis musicals ha sigut concedida a Jorge Antequera Fernández, que ha cursat els seus estudis de Grau professional i Grau Superior d’interpretació, especialitat violí en el Conservatori de Música “Joan Cantó” d’Alcoi i ha format part dels projectes de la Orquestra Simfònica Alcoiana com la Jove Orquestra d’Alcoi o els conjunts de corda en el Teatre Calderón. 

La Beca d’Estudis Musicals “Antonio Pérez Verdú” la concedeix l’Ajuntament d’Alcoi, està dirigida a persones que hagen finalitzat els seus estudis de Grau Professional de Música, amb edat màxima de trenta anys i que tinguen vinculació amb la ciutat, bé per motius de naixement o residència, formació o participació en les entitats musicals de la ciutat. La finalitat d’aquesta beca, dotada amb 2.250 euros és ajudar un músic novell a realitzar els estudis de perfeccionament musical. 

Jorge Antequera Fernández, després d’haver finalitzat els seus estudis de Grau Superior en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, ha decidit continuar la seua formació aquesta institució dins del Màster d’Interpretació de Violí.

Segons ell mateix explica, “l’any que ve la meua intenció és convertir-me en opositor i em veig en el menester d’invertir en el meu futur mitjançant aquest màster”. Afegeix que aquesta beca “ajuda bastant perquè permet anar més esplaiat, ja que el preu dels estudis i la residència a Barcelona són costoses”. 

Jorge Antequera veu el seu futur en el món de l’orquestra, encara que el seu actual interés és perfeccionar la seua tècnica en el violí. Els estudis que sufragarà parcialment amb aquesta ajuda de l’Ajuntament d’Alcoi van destinats a treballar amb el professor i pedagog Jordán Teixidor; fer un meticulós treball dels passatges orquestrals del llibre ‘Probespiel’ amb Corrado Bolsi i Daniel Cubero en el taller de formació tècnica del Liceu; i preparar repertori de música de cambra amb el professor Santiago Serrate. 

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat que “un any més, aquesta beca ajuda el talent format a Alcoi a perfeccionar i millorar la seua tècnica musical, una disciplina artística amb tant d’arrelament a la nostra ciutat, que ha vist nàixer a grans figures de la interpretació i la composició musical”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *