foradia mediambient

Bocairent inaugura un renovat Castell de Festes de Moros i Cristians

La iniciativa de renovar aquest element de la festa ha sigut impulsada per l'Associació de Festes a Sant Blai, i l'aportació econòmica per fer-ho possible s'ha fet gràcies a l'Ajuntament i a les nou filaes

El dissabte Bocairent va inaugurar el nou castell de les festes de Moros i Cristians. En l’acte va estar present el president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai, Ximo Carbonell, el gerent de Carrozas Chacón, que és l’empresa que s’ha encarregat de la construcció, Manuel Mesas Chacón, i també, l’alcalde, Xavi Molina. El rector de la Parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora, Vicent Femenia, va ser l’encarregat de la benedicció del castell.

La renovació d’aquest element típic de les festes ha coincidit amb el centenari de l’anterior castell, que va construir-se en 1922. El seu deteriorament va ser la principal causa per la qual es va impulsar el projecte des de l’Associació de Festes, i ha tingut un cost total de 76.835 euros, que s’han aportat des de l’Associació, les nou filaes i l’Ajuntament.

La nova construcció manté l’estructura del ja antic castell, ja que el disseny ja forma part de l’imaginari col·lectiu de la localitat, però s’ha refet tota l’estructura i el recobriment de fusta. També s’han introduït mesures de seguretat a les escales, baranes i el sistema de muntatge. Per tal de fer possible aquest nou castell s’ha estat treballant durant dos anys.

Ximo Carbonell ha valorat de forma positiva el resultat final: “Era el moment oportú per a dur a terme un projecte que s’havia previst des de feia uns quants anys per necessitats estètiques i de seguretat. Aprofitant que en 2021 no es van poder celebrar les festes, s’ha pogut dedicar els recursos econòmics necessaris per a dur a terme el canvi, amb una aportació extra de cada fester. Ara ja llueix a la plaça i crec que tindrà molt bona acollida per part del veïnat i també dels visitants”.

Per la seua part, la regidora de Festes i Tradicions, Mari Luz Pascual, ha afegit que: “Calia donar una solució integral més enllà dels ajustos i les reparacions que anualment s’havien de fer. Per això, vam decidir unir esforços el món fester i l’Ajuntament per a tirar avant aquest ambiciós projecte”.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *