foradia cdturisme

Bocairent conta els dies per a les festes de Moros i Cristians

El diumenge 8 de gener se celebrarà l'homenatge a les capitanies que és l'acte que marca l'inici de les festes en honor a Sant Blai després de dos anys de suspensió

Una vegada finalitzen les festes de Nadal, Bocairent comença el compte enrere per a poder gaudir de les seues festes de Moros i Cristians en honor a Sant Blai, que se celebraran entre els dies 4 i 7 de febrer. El primer dels actes es durà a terme el dia 8 de gener, i començarà a les 11:30h en el Teatre Avenida. Allí es posarà en escena el sainet ‘La paciència del llancer’, a càrrec del grup l’Arca, i de Salomé Beneyto, gerent d’ATEVAL, com a mantenidora.

A partir d’aquest primer acte fester, es recuperarà la normalitat dels Moros i Cristians de la localitat, i és que Bocairent va ser una de les localitats que en 2020 encara va poder traure la festa al carrer, però que en 2022 va haver de suspendre els seus actes. Enguany, durant tot el mes de gener el poble s’anirà preparant per als dies grans de les festes de Sant Blai. El dia 14 serà el torn de l’Associació Unió Musical, i el diumenge 15, la Publicació. El dia 22 de gener se celebrarà l’Acapte, i des del dia 23 al 31 de gener, seran les Nits de Ciri, que cada dia es dedicarà a una de les 9 filaes del municipi.

El president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians, Ximo Carbonell, ha expressat “la gran alegria que suposa aconseguir per fi traure la festa al carrer després del parèntesi dels últims anys”, i ha felicitat les capitanes i els capitans que encara no havien pogut exercir el seu càrrec. També ha volgut convidar a tot el veïnat i els visitants a poder gaudir d’aquests actes.

Per part de l’Ajuntament, concretament la regidora de Festes i Tradicions, M. Luz Pascual, ha compartit les valoracions del president, i a més a més, ha destacat l’esforç que ha fet l’Associació i les filaes per a mantenir vius els Moros i Cristians durant el temps que no s’ha pogut celebrar: “La responsabilitat demostrada aquests dos anys s’ha de transformar ara en celebració col·lectiva; estem convençuts que seran unes festes tan intenses com inoblidables”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *