foradia cdturisme

Oliva inaugura un monument per la Memòria Històrica

Exactament, aquest monument per al record està dedicat a les persones d'Oliva que van patir la repressió o la mort per part del moviment feixista a Espanya

Des de l’Ajuntament d’Oliva volen rememorar la llarga història en matèria de Memòria Històrica, i aquesta tasca la porten fent des de fa anys, ja que, en l’any 2006 es va donar a la localitat un monument de l’artista local, Manolo Gallardo, amb el qual es pretenia reconéixer a totes les persones que van ser víctimes del feixisme i de la intolerància. En aquest monument s’explica que aquestes persones van ser “morts per la llibertat”.

Ara, ja en el 2022, concretament, el dissabte 8 de gener, s’ha fet la inauguració d’un nou monument per a recordar, i donar visibilitat a les persones d’Oliva que van patir la repressió, o que van morir per culpa del moviment feixista espanyol.

Teresa Llopis, presidenta de l’Associació de Represaliats i Represaliades pel Franquisme d’Oliva (ARFO), ha assistit a l’acte, en el qual també estaven presents el diputat socialista de la diputació de València, Ramiro Ribera, que és diputat per la Memòria Històrica a la Diputació, i a més un gran impulsor d’aquest tipus d’iniciatives que tenen com a objectiu recuperar la dignitat de les víctimes i dels familiars represaliats pel franquisme. També va assistir el diputat provincial per la comarca de la Safor, Vicent Mascarell, i la diputada de les Corts Valencianes Mercedes Caballero, a més de l’alcaldessa i la vicealcaldessa de la localitat, Yolanda Balaguer i Ana Morell, així com una àmplia representació de víctimes.

L’esdeveniment ha sigut molt emotiu gràcies a les paraules de Llopis, que a més ha presentat una ofrena floral en record i memòria a les víctimes del franquisme.

Des del PSPV-PSOE també s’ha mostrat el seu respecte en l’acte amb un centre floral que simbolitzava la unitat de tots els demòcrates amb la llibertat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *