foradia pressupostparticipatiualcoi

La Cavalcada alcoiana arriba a Dubai

El dia 5 de gener Melchor, Gaspar i Baltasar van estar a l'Exposició Universal Dubai 2020 i l'Ajuntament d'Alcoi va proporcionar la indumentària per a tota la comitiva real

Al mes de desembre el pavelló espanyol en la Expo Dubai 2020 va demanar a l’Ajuntament d’Alcoi la seua col·laboració per mostrar la tradició a Espanya dels Reis Mags i la cavalcada. Per aquest motiu van comptar amb Alcoi, ja que és la ciutat amb més tradició del país en aquesta celebració.

Des de l’Ajuntament van proporcionar la indumentària dels tres Reis Mags i de la resta de la comitiva, formada per 24 persones. Durant la seua desfilada per la Expo van visitar diferents pavellons de Llatinoamèrica, on també se celebra aquesta tradició. A més, al Pavelló d’Espanya es va projectar el vídeo ‘Alcoi Ciutat del Nadal’, per a promocionar de manera internacional la nostra ciutat, i a més, com un referent en aquesta festa nadalenca. Per a la directora del pavelló espanyol, Olga Miragaya “Alcoi ha portat molta llum a aquesta part del món”.

Aquest gran esdeveniment ha tingut una forta repercussió en diferents mitjans de comunicació internacionals, cosa que contribuirà a la promoció de l’expedient del reconeixement d’Alcoi Ciutat del Nadal com a Patrimoni de la Humanitat.

Per la seua part, la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha indicat que: “Hem obert un camí amb la institució pública que organitza aquest esdeveniment, Acció Cultural Espanyola. Pensem que el contacte pot aportar molts beneficis de cara al futur i a la projecció internacional”. Zamorano ha afegit que: “Se’ns ha brindat la gran oportunitat de realitzar una promoció internacional de la nostra tradició nadalenca, a més en un mercar amb alt poder adquisitiu que confiem que ens reporte beneficis”.

La regidora de Turisme també ha tingut paraules d’agraïment “especialment per l’ajuda d’Isaias Vélez de ‘Festalcoi’ pel suport oferit perquè la indumentària pogués arribar dins del termini i en la forma escaient”, i també s’ha referit a les regidories de Cultura i Festes pel “suport per a aconseguir organitzar de manera conjunta i simultània la Cavalcada d’Alcoi i aquest esdeveniment a Dubai, gràcies al treball en equip hem pogut dur a terme tots dos esdeveniments”.

Acció Cultural Espanyola, l’entitat de la qual parla Lorena Zamorano, és una entitat pública dedicada a impulsar i promocionar la cultura i el patrimoni d’Espanya, dins i fora de les seues fronteres, a través d’un ampli programa d’activitats que inclou exposicions, congressos, cicles de conferències, cinema, teatre, música, produccions audiovisuals i iniciatives que fomenten la mobilitat de professionals i creadors.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *