foradia subscriutegrat

La Cambra de Comerç, la Filà Muntanyesos i la Creu Roja ajudaran als Reis Mags d’Orient

El dia 5 de gener Alcoi tornarà a viure la Cavalcada més especial, declarada Bé d'Interés Cultura i Festa d'Interés Turístic Nacional, amb ajuda d'aquestes tres entitats

Cada any són tres les entitats que ajuden als Reis d’Orient en la Cavalcada d’Alcoi, com sempre aquestes tres entitats són associació empresarial, una filà i una entitat solidària. Enguany aquest privilegi ha caigut en mans de la Cambra de Comerç, la Filà Muntanyesos i la Creu Roja.

La Cavalcada d’Alcoi, que és la més antiga d’Espanya, enguany celebrarà la seua CXXXVIII edició (138), i està declarada com a Bé d’Interés Cultural i Festa d’Interés Turístic Nacional, i com a novetat, enguany els xiquets i xiquetes (i de segur que no tant xiquets), podran tornar a besar a Ses Majestats, les comitives reals organitzades per les entitats desfilaran pels carrers d’Alcoi sense restriccions, i tot això farà que els ciutadans i turistes gaudeixen del dia més il·lusionant de l’any.

Des de la Cambra de Comerç han mostrat la seua satisfacció davant d’aquesta notícia i han comentat que: “La Cambra està i ha estat, des de fa 136 anys, al costat de les empreses i les persones que s’esforcen dia a dia per millorar Alcoi i els seus familiars i col·laboren especialment perquè la nit del 5 de gener siga màgica. El comerç, la indústria i els serveis d’Alcoi, i amb ells la Cambra, ressorgeixen amb més força i alegria que mai, amb l’objectiu que la visita de SS MM en 2023 es convertisca en una cosa inoblidable. És, per descomptat, un grandíssim honor per a l’entitat acompanyar a Sa Majestat el Rei Melcior en la seua visita a Alcoi”.

Respecte a la Filà Muntanyesos, va nàixer en l’any 1921, en unes tertúlies nadalenques al Círculo Industrial. Un grup d’amics van crear un personatge de muntanya, al voltant dels Moros i Cristians, i a partir d’ahí va nàixer aquesta filà. Ara, després de 100 anys ajudaran en aquesta Cavalcada tan especial.

Finalment, l’Assemblea Local de Creu Roja d’Alcoi, que compleix 150 anys en 2023, i que realitzarà diferents actes per a celebrar-ho, també està d’enhorabona per a poder formar part d’aquest dia tan especial, i han assenyalat que: “Serà un emotiu acte que permetrà que tot el voluntariat de Creu Roja puga participar i gaudir de tan benvolguda representació, acte que donaria inici a la resta de la programació de celebracions que tenim previstes”.

Per la seua part, la regidora de Festes, Carolina Ortiz, ha destacat la importància social d’aquest acompanyament: “L’acompanyament dels tres Reis d’Orient a Alcoi, és la més clara representació de la important participació social que el Nadal alcoià té a la nostra societat. Una representació on participen desenes d’entitats alcoianes de l’ampli i ric teixit associatiu que tenim a la ciutat. Més de mil persones, que s’impliquen, treballen i es deixen la pell, i tots ells són importantíssim perquè la màgia del Nadal Alcoià, única al món, ens faça somiar i il·lusionar-nos any rere any, fent realitat els somnis infantils!”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *