foradia elgrat

Alcoi busca una solució per a evitar els incendis dels contenidors

Des de l'any 2018 s'han cremat 123 contenidors a la ciutat, una situació que ha generat un mal econòmic aproximat de 123.000 euros a l'empresa adjudicatària. Per tal d'evitar aquests fets es reforçarà la vigilància mentre s'investiga l'autoria de l'última crema de contenidors a l'avinguda de País Valencià

Als últims mesos s’han tornat a produir alguns actes vandàlics a la ciutat, i és que s’han cremat contenidors a diferents punts d’Alcoi. L’últim d’aquests fets s’ha produït a l’avinguda de País Valencià.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, juntament amb el de Transició Ecològica, Protecció Civil i Emergències, Jordi Silvestre, han mantingut una reunió amb els màxims responsables de la Policia Local i Nacional. Durant l’encontre s’ha donat a conéixer l’avanç de les investigacions de l’últim acte a País Valencià.

Totes les parts presents en la reunió han acordat reforçar la seguretat per a evitar que es produïsquen més cremes de contenidors, que a més d’atemptar contra patrimoni públic i privat, poden suposar un perill per a les persones. S’augmentarà la vigilància, amb investigació i accions coordinades entre els dos cossos de seguretat, i tots ells llançaran missatges de conscienciació a la ciutadania, instant als veïns a reportar qualsevol actitud que consideren sospitosa.

Llopis ha destacat que: “confiem plenament que l’esforç de la Policia Local i Nacional donarà els seus fruits i acabarem identificant a la persona o persones responsables d’aquests fets, que considerem molt greus. Així mateix, demanem als veïns que alerten sobre qualsevol activitat sospitosa perquè la seua col·laboració és crucial per a atallar aquests actes vandàlics”.

Des de l’any 2018 s’han comptabilitzat 123 contenidors cremats, i segons els càlculs de la regidoria de Transició Ecològica, l’incendi de cada contenidor està valorat en uns 1.000 euros de mal econòmic.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *