foradia mediambient

El veïnat de La Sang ja té l’estudi sobre les causes dels despreniments de les façanes

La intenció és poder acollir-se als fons europeus 'Next Generation' per a poder dur a terme la rehabilitació

El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar de forma unànime la proposta conjunta de Guanyar i Compromís que demana que el consistori facilitara al veïnat de La Sang un estudi sobre les causes de la deterioració dels edificis i donar solució, i acompanyar als propietaris davant aquest procés de finançament i reparació dels seus habitatges.

Durant la primera setmana de gener es va entregar a l’Associació Veïnal de La Sang aquest estudi que va encarregar l’Ajuntament, en el qual es podrà començar a treballar en un projecte per tal d’aconseguir els Fons Europeus Next Generation, amb els quals es podrà fer la reparació. El veïnat ha proposat una reunió per a determinar i coordinar els espais en els quals donar a conéixer l’estudi al veïnat, però, en ser molts els propietaris s’aniran convocant en grups els dies 31 de gener i 2 de febrer a l’Àgora.

Aquest problema afecta un total de 143 habitatges, locals comercials i locals d’aparcaments als carrers Cova Santa, La Sang, Sant Doménech, Passatge Sant Doménech, Trinquet i Costera del Gurugú.

En l’estudi que es presentarà en les dites reunions, es tractaran les causes de les diferents problemàtiques constructives del barri, i es parlarà sobre possibles solucions. A més, s’ha fet un diagnòstic de l’estat en el qual estan les façanes, i s’ha fet una proposta d’intervenció, una valoració econòmica del cost de la reparació, i una proposta de la millora de l’eficiència energètica dels edificis, valorant la possibilitat d’acollir-se als fons europeus esmentats anteriorment.

Maria Baca, regidora d’Habitatge, ha explicat que: “Podem dir que aquest govern ha complit amb els compromisos que es van assumir al Plenari amb els veïns de la Sang. Esperem que aquest estudi puga servir perquè els propietaris comencen a treballar amb una proposta inicial i puguen aconseguir el màxim subvencionable d’aquests fons per a donar solució a una problemàtica que han patit des de fa molts anys. També agraïm el treball que està fent l’Associació de Veïns de La Sang per canalitzar la coordinació que requereix aquest projecte”.

Font: Redacció./


museus alcoi

 

agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *