foradia subscriutegrat

Gandia rebrà 35.000 euros per a projectes d’innovació

El Ministeri de Ciència i Innovació, dirigit per l'exalcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha aprovat la concessió d'ajudes per a la incorporació d'agents d'innovació

Gandia és un dels 54 municipis que va a beneficiar-se de les ajudes, dotades amb prop d’1,8 milions d’euros, del Ministeri de Ciència i Innovació, per la incorporació d’agents d’innovació. Aquest ministeri està dirigit per l’exalcaldessa de la localitat, Diana Morant.

La mateixa Morant va anunciar durant la seua visita a Gandia al mes d’octubre que el municipi, com a membre de la Xarxa Innpulso, es veuria beneficiada d’aquestes ajudes, que per a les localitats entre els 20.001 i els 100.000 habitants, suposen una subvenció de fins al 75% del cost anual que té la implantació de l’agent d’innovació, és a dir, uns 35.000 euros.

Aquests agents d’innovació es dedicaran a la implementació de les polítiques d’innovació municipals, que promouran el desenvolupament de projectes d’innovació digital, la licitació de projectes de compra pública d’innovació, i els plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular. També fomentarà l’emprenedoria tecnològica i social local. Les entitats beneficiàries han de fer, amb càrrec a aquesta subvenció, la contractació d’un agent local d’innovació en els tres mesos següents a la notificació de l’ordre de concessió de les ajudes.

José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, s’ha mostrat satisfet per l’anunci fet pel Ministeri de Ciència i Innovació i ha recordat que la ministra Morant es va comprometre amb la ciutat per a posar en marxa aquesta línia d’ajudes i tres mesos després, Gandia podrà comptar amb un agent d’innovació. “Aquesta figura ens permetrà continuar apostant per l’impuls de polítiques d’innovació digital i la implantació de plans de sostenibilitat, per continuar sent una ciutat referent a l’àmbit de la innovació dins de l’administració local” ha declarat Prieto.

Per la seua banda, la ministra Diana Morant ha afirmat que “Aquest ministeri recolza les ciutats com Gandia com a agents principals del canvi, ja que han demostrat que volen, poden i han d’estar a l’avantguarda de la transformació global. Tots els alcaldes i alcaldesses tenen en mi una aliada: com a alcaldessa que he estat, compartisc la seua vocació i experiència al servei proper de cada ciutadana i ciutadà. Des d’aquest ministeri, continuarem facilitant la innovació oferint assessoria i xarxes de coneixement a tots els municipis espanyols” i ha afegit que “Enfortim la Xarxa Innpulso, l’aliança de Ciutats de la Ciència i la Innovació, amb mesures concretes com facilitar la incorporació d’agents d’innovació als seus ajuntaments. Ara, en aquests moments en què volem que la transformació arribe a totes les ciutats, hem d’ajudar els ajuntaments a assolir els reptes de futur. Per això, us ajudem a dotar-se d’agents especialistes en innovació. Aquesta és una de les importants mesures de la Xarxa Innpulso, pionera, en què el Ministeri ja ha incrementat en un 50% la seua aportació”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *