foradia subscriutegrat

50.000 euros en ajudes per a la rehabilitació de façanes i mitgeres

En total es van presentar 50 sol·licituds de 23 edificis diferents, però finalment s'han concedit 30 de 12 edificis

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la concessió de subvencions destinades a rehabilitar façanes de tota la localitat, i per al tractament de façanes i mitgeres d’habitatges del conjunt històric. En total per a aquestes ajudes s’han presentat 50 sol·licituds de 23 edificis diferents, dels quals s’han concedit 30 ajudes per a 12 edificis, que són els que major puntuació han obtingut fins a completar la dotació pressupostària d’aquesta línia d’ajudes, que és de 50.000 euros.

Amb aquests diners se subvencionarà el 50% de cada pressupost presentat, fins a un màxim de 4.000 euros.
Per als edificis que inclouen més d’una façana, els pressupostos s’han hagut de presentar de forma independent, i conjuntament no podien superar una subvenció superior als 6.000 euros.

El consistori ha aplicat els mateixos criteris per a les ajudes de tractament i rehabilitació de mitgeres del conjunt historicoartístic i visibles des de la via pública.

19 ajudes de 12 edificis han quedat fora de les convocatòries en la valoració que s’ha realitzat segons els criteris establits en les bases. I és que, en el cas que les façanes i mitgeres pertangueren a un mateix immoble, les ajudes s’havien de sol·licitar per separat per a tots dos elements, aquesta és la causa que en un edifici s’ha aprovat la rehabilitació de la seua façana principal, però no de la lateral.

Per al regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez: “amb aquestes subvencions ajudem els veïns a posar a punt els seus edificis i contribuir amb això a millorar la imatge i l’estat de la ciutat, al mateix temps que contribuïm a reactivar l’economia en el sector de la construcció”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *