foradia subscriutegrat

Es rehabilitaran edificis protegits del Centre amb una rehabilitació de 18.000 euros

Les ajudes cobriran el 75% del pressupost de cada actuació, fins a un màxim de 6.000 euros

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la convocatòria de 2023 per a concedir subvencions destinades a la rehabilitació d’elements fixos ornamentals amb valor historicoartístic situats en interiors o jardins d’immobles privats situats en el Centre. Els edificis han d’estar catalogats en el PGOU o inclosos en el seu Catàleg de Béns i Espais Protegits.

La línia d’ajudes ha crescut respecte a l’any passat dels 12.000 euros als 18.000 euros de la present convocatòria. Es podran beneficiar aquelles actuacions que superen els 1.000 euros, i l’import màxim serà del 75% del pressupost, fins a un màxim 6.000 euros.

Segons s’explica en les bases, els propietaris que es beneficien de la subvenció, hauran de facilitar la visita pública d’aquests, almenys, durant quatre dies al mes, durant cinc anys, a partir de la data de concessió de l’ajuda. Les visites seran en dies i horaris predeterminats, que concretarà i publicitarà la Regidoria de Turisme, que també es farà càrrec de la seua organització i control. Les visites es faran garantint degudament el respecte al dret a la intimitat personal i familiar.

Els interessats disposaran fins al 15 d’octubre per a la presentació de sol·licituds i comptaran amb un termini complementari de deu dies per a esmenar o complementar la documentació requerida. Cal subratllar que, amb caràcter retroactiu, podran ser incloses totes les actuacions executades des del passat 1 de gener de 2022 i que complisquen amb els requisits de la convocatòria.

Segons ha comentat el regidor de Patrimoni Històric, Ignacio Trelis, “Alcoi té la sort de comptar amb elements de gran valor històric i som conscients que mantindre’ls i recuperar-los requereix d’una intervenció especialitzada i artesanal, que comporta un increment del cost de la reparació, a vegades, fora de l’abast dels propietaris. Per això, considerem que aquestes subvencions són idònies per a ajudar a conservar el patrimoni, al mateix temps que donem l’oportunitat de conéixer-lo”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *