foradia aproop

Quasi 4 milions d’euros per fer d’Alcoi més accessible

Als últims anys des del govern local s'ha estat treballant per fer la ciutat més accessible per a tots, i per això, s'han dut a terme diferents actuacions a la via pública i als edificis municipals

L’Ajuntament d’Alcoi continua treballant en el Pla d’Accessibilitat Integral, un document que va presentar-se el dia 11 de gener a diferents col·lectius i institucions, i que va començar a redactar-se en 2016. La primera fase de la seua implantació va concloure en 2021.

El Pla, que va començar a veure’s a la ciutat en el 2019, contempla actuacions en quatre àmbits: via pública, edificis municipals, transport i sistemes de comunicació i informació. La inversió per a dur-les a terme està al voltant de quatre milions d’euros.

Les inversions fetes a la via pública han suposat una inversió de 3.172.483 euros, i s’han vist beneficiats 320 carrers de tot Alcoi. Amb aquestes obres s’ha aconseguit que la no accessibilitat de les vies públiques estiga per davall del llindar del 50%. Concretament, ara mateix se situa en 49,69%, amb un total de 159 carrers no accessibles. També s’ha aconseguit que altres 97 carrers siguen totalment accessibles, un 30,31% del total, i altres 64 són accessibles practicables, és a dir, el 20%.

Pel que fa a les actuacions fetes als edificis públics, s’ha fet una inversió de 648.364 euros, i s’ha millorat l’accessibilitat a l’Àgora, l’Escola Oficial d’Idiomes, l’IES Andreu Sempere, l’Escola Industrial, la Casa Consistorial, el Centre de Majors d’Oliver , o el Centre de Salut la Fàbrica.

Per primera vegada, des de l’actual legislatura, l’Ajuntament d’Alcoi compta amb una regidoria especial per a l’accessibilitat, i que ho entén com una matèria transversal, per la qual cosa es contemplen moltes actuacions que no formen part del Pla d’Accessibilitat, però que comporten una inversió en aquest tema.

Jordi Martínez, regidor d’Obres i Serveis, Mobilitat Sostenible i Accessibilitat Universal, ha explicat que: “cal tindre en compte que en totes les obres que executem des de l’Ajuntament d’Alcoi, es contempla que una part compte amb un apartat destinat a l’accessibilitat”. A més, el regidor ha subratllat que “encara que som conscients que queda molt per fer, el fet que més de la meitat dels carrers inclosos en el PIA siguen ja accessibles ens anima a continuar treballant en aquest sentit per a millorar la vida a la ciutadania en general i especialment de les persones amb problemes de diversitat funcional o mobilitat reduïda”.

Per a finalitzar, Martínez ha volgut recordar que el consistori obliga a les empreses adjudicatàries a l’aplicació de la Llei d’Accessibilitat i actua per a aplicar mesures d’accessibilitat en els serveis municipals, com la versió web accessible, la informació que s’ofereix en els museus, la Tourist Info o les plaques turístiques de la ciutat, o la retransmissió del Ple i d’actes institucionals en llengua de signes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *