foradia aproop

El primer trimestre de l’any el Teatre Calderón tindrà una variada programació

Es faran un total de 20 esdeveniments culturals, concretament 10 de música, 6 de teatre, 3 de dansa i un espectacle que uneix circ, dansa i música

L’any 2022 comença amb una àmplia programació cultural al Teatre Calderón. Concretament, es podran veure 20 espectacles de diferents estils. 10 d’elles seran musicals, 6 de teatre, 3 de dansa, i una actuació que unirà circ, dansa i percussió.

Aquest últim serà l’espectacle ‘Currents’ de Mayumaná, i està inspirat en la batalla creativa entre Nikola Tesla i Thomas Alva Edison per la invenció de formes modernes d’electricitat. Tindrà lloc el dia 17 de març a les 20h.
‘Tarántula’ de Tirso Calero i a càrrec de Cromagnon Producciones, serà l’obra encarregada d’estrenar la programació el dia 29 de gener a les 20h.

El dijous 3 de febrer a les 20h serà el torn de ‘Fuenteovejuna 2040’, una versió lliure d’un clàssic de Lope de Vega a càrrec de l’Aula Teatre de la Universitat d’Alacant. Dins de l’apartat de teatre, també es podrà gaudir de ‘Júlia’ a càrrec de La Dependent. L’obra està basada en la novel·la d’Isabel-Clara Simó, i dirigida i adaptada per Gemma Miralles. Aquesta funció tindrà lloc el dia 19 de febrer a les 20h. El dissabte 26 de febrer serà el torn d’un altre clàssic, en aquest cas de l’adaptació d’Eduardo Galán de ‘Los Pazos de Ulloa’, la novel·la d’Emilia Pardo Bazán a càrrec de Secuencia 3 La Villarroel, Olympia i Saga Producciones. L’Horta Teatre presentarà ‘Família Normal’ de Núria Vizcarro el dia 12 de març, i el dia 25 de març serà el torn de la companyia Olympia Metropolitana amb Burundanga de Jordi Galcerán.

La música també tindrà el seu protagonisme. Durant el mes de gener en el Teatre Calderón es portaran a terme les actuacions que estan dins de la programació del Circuit Sonora i de la Capitalitat Cultural 2021. En total són 5 concerts. A banda, dins de la programació musical es farà un homenatge a Sergi Sempere a càrrec de la Societat Unió Musical d’Alcoi, i amb la participació del Grup de Dolçainers i Tabaleters la Degollà d’Alcoi, entitats a les quals pertanyia Sergi. Aquest concert homenatge serà el dia 24 de febrer a les 20:30h. L’òpera ocuparà l’escenari del Calderón el diumenge 6 de març amb Nabucco de Verdi, a càrrec d’Òpera 2001 – Òpera de Massy (Paris).

Finalment, com és tradició, tornaran els concerts d’exaltació de la Música Festera. Concretament es faran el dia 20, de la mà de l’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi i el diumenge 27 el de la Societat Unió Musical d’Alcoi.

Com ja hem dit anteriorment, hi haurà també tres espectacles de dansa. El primer d’ells ha sigut,’La Magia de las Señales’ de la companyia alcoiana A3 Danza, que va realitzar-se el dia 15 de gener. Per al dia 6 de febrer, el flamenc arribarà al Calderón amb Movimientos por Bulerias de la Compañía de Antonio Gades, i amb la col·laboració de María Esteve, una actuació que està dins de la programació de l’Associació de Amigos de la Música de Alcoy. Per a tancar les actuacions de dansa, el 12 de febrer se celebrarà la IX Gala de Dansa a benefici d’ACOVIFA, en la qual participaran 20 escoles de dansa i ballets.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat que: “Tenim una programació variada, plural i completa al Teatre Calderón, amb música tant clàssica com actual, també dansa i teatre, amb tota mena d’obres i com no espai per a les entitats locals. Arranquem 2022 amb força en la cultura, també hem dut a terme altres accions culturals com a exposicions o diferents presentacions”.

Per al mes d’abril es pot avançar que hi haurà més concerts d’exaltació de música festera, i des de la regidoria de Cultura han anunciat altres tres esdeveniments importants. Un d’ells el dissabte 2 d’abril, a les 20h, que serà el concert d’ADDA Simfònica. Zoom Zoom Teatre representarà ‘Sóc una nou’ el divendres 8 d’abril, i per a tancar el mes, Neus Ferri presentarà el seu últim treball, ‘Llar’ el 30 d’abril.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *