foradia pressupostparticipatiualcoi

Castalla elabora l’Agenda Urbana 2030 per a dissenyar el seu futur

Aquest document té un caràcter estratègic, planteja polítiques sostenibles i l'entrada a noves vies de finançament

L’Ajuntament de Castalla ha començat l’elaboració de l’Agenda Urbana 2030 de la localitat. Aquest document serà el disseny d’una estratègia municipal per al model de la ciutat de la pròxima dècada i alinearà les polítiques i els projectes municipals amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Organització de Nacions Unides per a fer valdre la gestió sostenible del consistori. Els objectius persegueixen la igualtat entre persones, protegir el planeta i assegurar la prosperitat.

L’Agenda identificarà i prioritzarà les necessitats dels veïns i veïnes del municipi, i per aquest motiu es buscarà la participació ciutadana dels agents socials, econòmics i educatius de la ciutat, recavant l’opinió i involucrant-los en el procés i presa de decisions en els desafiaments de Castalla per als pròxims anys.

Aquesta estratègia s’ha estat desenvolupant als últims anys, i per això des del govern de Castalla s’han implementat mesures de desenvolupament sostenible de forma transversal en totes les àrees municipals.

L’alcalde de la localitat, Antonio Bernabeu, ha indicat que: “l’Agenda Urbana 2030 serà el full de ruta que convertisca Castalla en el municipi que tots els veïns i veïnes dissenyem, consensuadament, des del compliment d’ODS i el Pacte Verd Europeu”. També ha afegit que: “la iniciativa prestarà especial atenció a la identitat pròpia del nostre municipi i dissenyarà les línies d’actuació perquè Castalla siga un referent en sostenibilitat, digitalització, ocupació i transparència”.

Redactar l’Agenda Urbana suposarà que els municipis puguen accedir a ajudes supramunicipals i als Fons Europeus, que ajuden a finançar molts projectes.

Per la seua part, la regidora de Sostenibilitat, Gema Sánchez, ha afirmat que: “es tracta d’una iniciativa per a promoure un desenvolupament sostenible, però no només mediambiental sinó econòmica i social, on tots els nostres veïns participaran en la confecció d’aquest”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *