lasarga subscriutegrat

La Policia Local d’Ontinyent estrena dos nous tot terreny híbrids

A més aquest cos de seguretat ha adquirit 42 kits portàtils TETRA per a millorar les radiocomunicacions per a l'atenció d'emergències

L’Ajuntament d’Ontinyent ha renovat la flota de vehicles de la Policia Local amb dos nous tot terreny híbrids Toyota RAV-4, que s’uneixen als tres Toyota Corolla Hybrid que es van incorporar a principis d’any.

Els cotxes que deixaran de donar servei a aquest cos de seguretat, passaran a tenir una nova utilitat en altres departaments del consistori d’Ontinyent.

En l’entrega dels cotxes ha estat present l’alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez, el regidor de Policia, Pepe Gandia, i Manuel Cuesta, regidor de Serveis Municipals. A més, els ha acompanyat l’intendent de la Policia Local, Jordi Perales.

A aquesta renovació de vehicles se suma els 42 nous kits portàtils TETRA. Un nou sistema de radiocomunicacions per a millorar la resposta davant emergències.

Segons ha assenyalat Jorge Rodríguez els nou vehicles “ratifiquen l’aposta del Govern d’Ontinyent per la sostenibilitat en tots els àmbits de la gestió, aposta que ens ajuda a reduir emissions a l’atmosfera en un 30%, al mateix temps que reduïm també el consum de combustible i les despeses en reparacions als vehicles més vells que anem renovant“.

També ha afegit que aquesta dotació de nous vehicles i dels dispositius TETRA farà que la Policia Local preste un millor servei i que ha sigut “una aposta que ha suposat als últims temps una inversió superior als 150.000 euros que també ha inclòs jupetins antibales, pistoles tàser, un nou etilòmetre o un dispositiu drogotest“.

Els nous vehicles de la Policia Local han estat incorporats pel sistema rènting amb una inversió de 46.000 euros anuals per als propers 4 anys. Després seran adquirits a preu avantatjós, com ja s’ha fet amb els cotxes patrulla que s’utilitzaven fins ara, i que passen a tenir una nova vida en altres departaments.

Els tres Toyota Auris híbrids que utilitzava la Policia des de 2014, ara serviran per a substituir tres vehicles dièsel que utilitzaven els departaments de Serveis Generals, Serveis Socials i Oficina Tècnica. Els dos Toyota Rav-4 dièsels tot terreny que també funcionaven com a cotxes patrulla seran emprats per l’Oficina Tècnica i el departament d’Obres. Amb les noves adquisicions, el parc de vehicles híbrids i elèctrics que s’empren a l’Ajuntament arriba als 18.

Pepe Gandia, regidor de Policia Local, ha explicat que els 42 kits TETRA s’han adquirit per un import de 64.977 euros, i permet a la policia integrar-se a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergència i Seguretat COMDES de la Comunitat Valenciana. COMDES, és la infraestructura de telecomunicacions que ofereix la Generalitat a unitats d’urgències sanitàries, Protecció Civil, consorcis provincials i locals de Bombers, i Policies Locals de 200 ajuntaments, millorant la coordinació davant emergències en l’àmbit autonòmic.

L’anterior sistema de radiocomunicacions digital DMR seguiran utilitzant-se.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *