foradia aproop

Més de 62.000 euros en sancions per incompliments en l’ordenança de convivència amb animals

En total s'han tramitat 40 expedients en 2021, amb 53 infraccions. Les que més s'han donat han sigut portar el gos solt, o portar un gos perillós sense llicència

En l’any 2021 l’Ajuntament d’Alcoi ha tramitat un total de 40 expedients sancionadors, amb un total de 53 infraccions, per incomplir l’ordenança de convivència amb animals. Aquesta circumstància s’ha donat perquè en un mateix expedient poden haver-hi diverses sancions.

17 d’aquestes multes han sigut per anar amb el gos solt, 10 d’elles per portar un gos perillós sense tinença de llicència; 7 per anar amb un gos potencialment perillós sense morrió, i 6 per portar a un gos potencialment perillós sense documentació animal obligatòria. A més, també hi ha hagut altre tipus de sancions, com molèsties per lladrucs de manera reiterada, per no portar el microxip, 3 perquè l’animal s’ha escapat, i per incompliment d’obligacions sanitàries, per mossegada i per no portar la botella amb aigua per a netejar l’orí.

L’import total de les sancions imposades ascendeix a 62.295 euros, però s’ha de tenir en compte que la sanció, en el primer moment té un descompte del 50% o 20%, tenint 15 dies naturals per a fer el pagament amb aquest descompte. Una vegada ha passat aquest termini, s’ha de pagar el 100% de l’import.

La nova ordenança de convivència amb animals va ser aprovada el 14 de maig, i s’ha de recordar que després de passar el període pertinent d’exposició pública, no hi va haver cap al·legació. Prèviament, va ser aprovada al Ple del 5 de març, amb 24 vots favorables i amb l’abstenció de Vox.

En aquest enllaç es pot consultar l’ordenança, en la qual s’estableixen una sèrie d’obligacions a les persones titulars d’animals amb l’objectiu de minimitzar els riscos potencials dels animals en societat. A més, es reconeix el dret d’aquests a compartir un mateix espai de manera natural amb l’ésser humà. El document fixa atencions mínimes que han de rebre els animals quant a tracte, higiene i cura, protecció i transport, registre i identificació, i estableix les normes sobre la seua estada en establiments especialitzats, atenció sanitària, comercialització i venda.

En el que portem de 2022 ja s’han tramitat 5 expedients, amb un total de 7 infraccions, que han suposat sancions per un total de 1.352 euros.

La regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán, ha explicat que: “Aquesta ordenança pretén donar resposta a les necessitats estimades i sentides per la societat actual respecte a la tinença i protecció dels animals de companyia i la convivència amb els animals. Tindre un animal comporta unes responsabilitats, és molt important complir les normes per a beneficiar la convivència amb la ciutadania. L’objectiu de l’ordenança no és imposar sancions, al contrari, és intentar afavorir tant la convivència amb els animals I per això, també demanem la col·laboració ciutadana. La major part de la ciutadania és responsable, compleix amb l’ordenança i afavoreix que hi haja una bona convivència, però continuen quedant persones que no ho fan, esperem que cada vegada siguen menys”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *