foradia pressupostparticipatiualcoi

La Guàrdia Civil del Seprona rescata a set gossos de caça en pèssimes condicions d’una finca de Penàguila

Els animals estaven atestats de puces i ferides, i fins i tot, un d'ells tenia una hèrnia inguinal

El Servei de Protecció a la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil ha rescatat a set gossos de caça d’una finca de Penàguila, l’amo de la qual els tenia en pèssimes condicions higienicosanitàries, segons un comunicat del cos. En realitzar la inspecció al costat d’un veterinari, els agents van poder certificar que els animals estaven atestats de puces i ferides, i fins i tot, un d’ells tenia una hèrnia inguinal. Tampoc disposaven de menjar ni d’aigua al seu abast en el moment de la inspecció i estaven lligats amb una corretja d’escassa longitud que a penes els deixava ficar-se al llit.

El recinte on estaven també presentava ‘condicions precàries’, perquè mancava de suficient ventilació i il·luminació per als cans, indica la nota de premsa. El fet que no tinguera aigua i embornals incrementava les dificultats per a la neteja i desinfecció de les gosseres, la qual cosa propiciava l’acumulació de deposicions dels animals, segons l’institut armat.

Quant a la normativa sanitària i documental elemental, hi havia quatre dels set gossos sense identificar. A més, ni la vacunació ni la desparasitació estaven al dia. S’ha acordat com a mesura cautelar intervindre els set gossos, que han sigut traslladats a les instal·lacions de la Protectora d’Animals d’Ibi. Igualment, el Seprona de la Guàrdia Civil ha denunciat al propietari dels cans, un home de 62 anys, per diverses infraccions a la Llei 4/94, de 8 de Juliol, de la Generalitat Valenciana, sobre Protecció dels Animals de Companyia. Les infraccions a aquesta llei són sancionades amb multes que van des dels 30 fins als 18.000 euros, assenyala el comunicat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *