foradia subscriutegrat

Es registren en un mes 422 mascotes alcoianes que no estaven censades

• 572 propietaris han actualitzat les dades dels seus animals a Alcoi des del 20 de novembre, quan es va fer pública la proposta del canvi de l’Ordenança de tinença d’animals a Alcoi • Per la seua part, la Policia local ha començat una campanya de control

 


572 propietaris han actualitzat les dades dels seus animals a Alcoi des del 20 de novembre, quan es va fer pública la proposta del canvi de l’Ordenança de tinença d’animals a Alcoi, que es va aprovar l’1 de desembre.

D’aquests 572 alcoians, n’hi havia 150 que no havien notificat la defunció del seu animal i 422 que no estaven censats i l’han donat d’alta. Cal recordar que el cens municipal, abans de començar la campanya només tenia al voltant de 4.000 gossos censats, a hores d’ara ha augmentat en més d’un 10%.

Per la seua part, la Policia local ha començat una campanya de control de la tinença d’animals. Entre els propietaris que la unitat canina ha demanat la documentació a peu de carrer s’han detectat, 5 animals potencialment perillosos, 4 gossos que no tenien el xip obligatori i 1 que anava solt, iniciant-se el procediment sancionador pertinent. 28 d’ells no estaven censats pel que s’ha obert acta informant-los que tenen un mes per a passar pel Departament de Sanitat a efectuar aquest tràmit que és obligatori.

La modificació legal que va entrar en vigor l’1 de desembre inclou la prova de l’ADN dels gossos a càrrec dels propietaris, mesura contra la qual s’ha organitzat una plataforma amb l’objectiu que no es duga a terme. La Policia ha informat de la nova mesura de l’ADN, explicant que tenen fins a juny per a poder realitzar les proves d’ADN als seus animals de companyia.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *