foradia cdturisme

La Cambra de Comerç d’Alcoi premia a les empreses de la ciutat

Els guardonats han sigut Licores Sinc, l'Hostal Savoy, el Laboratorio Español de Investigación Cosmética i Erum

La Cambra de Comerç ha entregat al saló Rotonda del Círculo Industrial, els seus premis 2022, en quatre categories diferents. En la categoria d’empresa industrial, el premi l’ha rebut Licores Sinc; el premi a l’empresa de Comerç, Turisme i Serveis, ha recaigut en l’Hostal Savoy; Laboratorio Español de Investigación Cosmética ha guanyat el premi a l’empresa que ha apostat per la internacionalització; i finalment, Erum, ha guanyat el premi que reconeix la trajectòria empresarial al llarg de dècades de dedicació de la marca.

La gala va estar presentada per la periodista Ajo Valls, i en l’acte van estar presents el president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent; i diferents directors generals, diputats nacionals i autonòmics, alcaldes i alcaldesses de les comarques, i responsables de diverses patronals de la Comunitat Valenciana, la província d’Alacant i les comarques. A més, també van estar convidats a aquest esdeveniment el president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, i els presidents de les Cambres d’Oriola, i Castelló, i el vicepresident de la d’Alacant.

Blanca Erum, CEO d’Àfrica i Europa del Grupo Erum ha agraït a la Cambra el seu compromís amb el teixit empresarial, i ha destacat que aquest és un gran reconeixement per a la companyia. A més, també es va dirigir a les altres empreses premiades per “la seua trajectòria, la seua aposta per la innovació i esforç per mantenir viva la indústria de la zona”.

El president de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Pablo de Gracia, ha agraït la presència de tots els assistents, i ha demanat a l’empresariat alcoià i de les comarques, més autoestima, i fugit del pessimisme dels últims temps. Durant la seua intervenció també va reivindicar la col·laboració mútua per a materialitzar una nova revolució industrial de la mà de la digitalització, la tecnologia i la innovació: “Necessitem més agilitat per part de les Administracions per exemple, per aprovar el Pla General d’Ordenació Urbana, que ens permetrà mancomunar sòl industrial i accedir a més terrenys”. A més, ha sol·licitat la creació en Alcoi d’un centre d’investigació en robòtica i tecnologies industrials per a la fabricació. Aquest projecte comptaria amb el suport del Campus d’Alcoi de la UPV i de les famílies formatives orientades a la robòtica perquè les empreses puguen millorar l’eficiència de les seues línies de producció. De Gracia, ha proposat optimitzar els recursos naturals, culturals i festius de la ciutat per a explotar les possibilitats turístiques, i per això, també ha proposat la constitució del Centre d’Innovació del Comerç, en el qual es tracten aspectes importants com la innovació i la formació “que tingueren continuïtat en el temps i en el qual es traslladaren aquells coneixements i projectes innovadors de manera eficient a les empreses del sector“. Per a finalitzar el seu discurs, ha recalcat el treball tan important que realitza l’entitat que dirigeix, ja que és “defensora de les empreses d’Alcoi, i com a formadora de persones treballadores i directius, i també, com a desenvolupadora de programes que fomenten l’ocupació entre els joves”.

Els premis han comptat amb la participació d’entitats com l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, perquè un dels seus alumnes, Alexis Sánchez Ridaura ha dissenyat els trofeus, i amb el Departament de Fusta i Moble de l’IES Cotes Baixes, que ha construït un faristol personalitzat per a la Cambra, i que ha estrenat en aquest acte, dia que ha coincidit amb 135 aniversari de la fundació de l’entitat.

L’organització ha estat a càrrec de l’Ajuntament d’Alcoi, FEDAC, Caixa Popular i la Cambra d’Alcoi, i ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *