foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi, la Cambra de Comerç i FEDAC posen en marxa ajudes econòmiques

Es destinaran 600.000 euros per a ajudar a autònoms, comerciants i micropimes

Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’està treballant per a fer front a la situació econòmica que està provocant la crisi sanitària de la COVID-19. És per això que des de l’Ajuntament s’ha organitzat una reunió de coordinació per a començar a tractar que ajudes es duran a terme per a aconseguir la recuperació econòmica a un sector al qual aquesta crisi ha castigat especialment, com als autònoms, comerciants i micropimes.

En aquesta reunió han participat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, el regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, el president de FEDAC, Natxo Gómez i el president de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Pablo de Gracia, i la seua intenció és crear una línia d’ajudes que siguen complementaries a les que estan prenent el Govern Central i l’Autonòmic, i és per això, que s’estudiaran ajudes que podrien enfocar-se a través de bonificacions en diferents taxes i subvencions a diferents activitats empresarials.

A més a més, l’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat que aprovarà una primera línia d’ajudes econòmiques, socials i fiscals de 600.000 euros.

Els presidents de FEDAC i de la Cambra de Comerç d’Alcoi han valorat positivament aquesta reunió, ja que han rebut en les últimes hores múltiples telefonades per part d’empresaris, especialment de micropimes, que estan molt preocupats per la situació puntual i per la falta d’ajudes directes, concretes, viables i ràpides. Per això, mantindrà un contacte constant amb els responsables de l’Ajuntament per proposar, analitzar i escoltar propostes en els pròxims dies.

Pablo de Gracia ha volgut destacar que les empreses han de minimitzar els seus costos, i per això és molt important reduir el pagament d’impostos municipals, i, ha afegit que els autònoms i les pimes necessiten liquiditat amb urgència. “Necessitem un suport ferme de les administracions cap a les empreses i autònoms afectats per les mesures de contenció posades en marxa pel govern, coses que siguen senzilles i directes perquè arriben de forma eficient a qui ho necessite“, ha explicat de Gracia.

Cal dir que la Cambra s’ha oferit per a col·laborar en les tasques d’admissió, certificació i tractament de la documentació que siga necessària quan aquestes ajudes es facen realitat, l’abans possible.

Natxo Gómez, president de FEDAC ha declarat que: “les ajudes han de ser més quantioses perquè arriben a tots els sectors de l’Economia alcoiana: Comerços, professionals autònoms, oficis tradicionals, etc. Valorem i agraïm que l’Ajuntament busque més ajudes i amb més quantia en els pròxims dies“.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha explicat que: “Som conscients que comerciants, autònoms i micropimes estan sent econòmicament el sector més castigat en la situació que estem vivint i hem de conéixer de primera mà les seues necessitats per poder prendre les mesures oportunes per tractar d’ajudar-los en la mesura del possible“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *