foradia becasivace

‘Antològica’ prepara visites guiades per a conéixer l’obra d’Antoni Miró

L'activitat serà gratuïta i es podrà fer els dissabtes a les 11h des del vestíbul de l'IVAM CADA Alcoi

La visita a l’exposició Antològica d’Antoni Miró recorre les diferents etapes viscudes pel pintor a través de la seua producció artística. Una llarga trajectòria internacional, compromesa amb la veritat, que denuncia i critica les injustícies polítiques i socials, i el futur de la humanitat.

Durant la visita, la historiadora de l’art Maria Guillem, ens explicarà, des de les primeres obres avantguardistes dels anys 60, fins a l’actualitat a través de les diferents sèries, començant per ‘L’Òpera Prima’ i seguint per ‘Amèrica Negra’, ‘El Dòlar’, ‘Pinteu Pintura’, ‘Vivace’, ‘Sense Títol’, ‘Nus i nues’, ‘Mon Ferit’ fins a arribar a les escultures gregues exposades al jardí del museu.

Una recopilació de treballs de l’artista que veurem marcada pels seus diferents viatges a l’estranger, les seues llargues estades a Anglaterra, l’etapa a la seua casa-estudi d’Altea, fins a assentar-se en l’actual estudi el Mas Sopalmo, prop del seu volgut Alcoi, així com de la influència de les seues amistats, grans personalitats com Ovidi Montllor, Isabel Clara Simó, Salvador Espriu i Joan Fuster entre altres.

A més a més, es podrà continuar la visita a l’espai municipal de la Llotja de Sant Jordi amb la mostra ‘Recent pintat’, on el pintor alcoià ens presenta algunes de les seues darreres obres.

Una oportunitat per a veure, gaudir i entendre l’obra d’Antoni Miró, gràcies a aquestes visites que tindran lloc els dissabtes a les 11h en el vestíbul de l’IVAM CADA Alcoi. La duració aproximada d’aquesta visita és de 45 minuts aproximadament. En el cas de voler sol·licitar visites per a grups educatius, associacions, o altres, s’ha de contactar amb visitesguiadesantonimiro@gmail.com o per WhatsApp o telefonant al número 679 46 51 68.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *