foradia subscriutegrat

Alqueria d’Asnar: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

Ara tot el món coneix com l’Alqueria d’Asnar, però antigament era conegut com l’Alqueria de Ferris, o Ràfol Blanc, i està ubicat a la ribera del riu Serpis.

Ès un dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

En la comarca de El Comtat està l’Alqueria un poble en el qual podem visitar diferents llocs d’interés, com són per exemple, l’església de Sant Miquel, que té un campanar fet de rajoletes, o l’antiga fàbrica de paper que ara s’utilitza com a polígon industrial multiús, i que deixa constància de la importància d’aquesta zona en l’època industrial.

En l’Alqueria està des de l’any 2019 del Museu del Paper, instal·lat al costat de l’Ajuntament del municipi, i que fa homenatge a la important fàbrica del Bambú. Pel que fa a la seua gastronomia destaquen els embotits i la mel, i és molt recomanable passejar per la zona antiga del poble i degustar la gran varietat de licors d’herbes.

La ubicació de l’Alqueria, fa que siga el punt perfecte per a iniciar diferents rutes per a descobrir tota la natura que hi ha a les comarques.

Alqueria d’Asnar a la ribera del riu Serpis, compta amb el bosc de lledoners més gran de tot el País Valenciana.

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *