foradia subscriutegrat

El Govern Municipal indica que el Centre d’Alcoi és una de les seues prioritats

A més, destaquen que als últims anys s'ha dut a terme diverses actuacions per a millorar el barri

El govern municipal ha volgut aclarir que per a ells el Centre d’Alcoi és una prioritat, i han explicat que als últims anys s’han fet actuacions per a fer millores al barri: “Cal destacar que després dels efectes de la borrasca Glòria es va presentar el projecte d’actuacions urgents de regeneració i renovació urbana en el Centre Històric amb 60 actuacions valorades en prop de 70 milions d’euros”. Jordi Martínez, vicealcalde de la ciutat, ha explicat al plenari que “donat l’alt valor de les actuacions, es tracta d’un pla per dur a terme de forma total a llarg termini. El Pla determina actuacions tant a realitzar per l’Ajuntament, com per altres administracions o per particulars”.

L’Ajuntament ha ressaltat que hi ha diverses actuacions que es duran a terme “el més prompte possible”. Per exemple, l’ampliació del museu arqueològic, que ja té memòria de l’actuació i s’està analitzant si pot encaixar en algunes de les línies d’ajudes ‘Next Generation’ que estan pendents d’eixir.

També indiquen que ja s’ha fet la conversió en zona de vianants del carrer l’Escola i que està pendent la seua reurbanització. Martínez ha recordat que la construcció d’habitatges als carrers Sant Bonaventura, Sant Rafael i Sant Nicolau, també és un projecte de col·laboració públic-privada, i que per a aquests projectes s’han aconseguit un ARRU de més de 4 milions d’euros. A més també es farà l’adquisició i rehabilitació de l’espai públic al Partidor, o altres projectes com l’aparcament en altura i aparcament al Campus d’Alcoi, que ja tenen els estudis previs fets i sols falta acordar amb la UPV per a l’expropiació de terrenys. I a més, el tractament paisatgístic del vessant de la Universitat, i el de l’accés sud de l’edifici pavelló, estan en la mateixa situació.

El barri de La Sang, també tindrà millores, ja que s’està treballant per a incloure la rehabilitació de les façanes als ‘Next Generation’, i des del consistori es van aprovar 50.000 euros en ajudes per a la rehabilitació de façanes i mitgeres de 12 edificis del centre.

Dins de l’EDUSI, una de les actuacions més destacades és la reurbanització i conversió en una zona per a vianants del carrer Sant Francesc, i dels espais urbans limítrofs, com la placeta de la Creu Roja, i la placeta de Ramón y Cajal. També s’han adequat solars per a crear 80 noves places d’aparcament, i pròximament s’intervindrà a La Riba per a crear una zona més per a cotxes.

Pel que fa a l’accessibilitat, l’Ajuntament recorda que s’han fet actuacions de millora als carrers Santa Rita, El Tap, i Sant Maure, i s’ha posat il·luminació de baix consum a Sant Francesc i Sant Nicolau. Al jardí dels Reis Mags i al Parterre també s’han pogut veure canvis de millora, i l’Ajuntament també ha començat les obres a la zona de Sant Pancraç.

Pel que fa a l’EDUSI (Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat), s’han realitzat també altres intervencions per a revitalitzar i renovar el centre, i fer-ho una zona més amable per al vianant. Per exemple, es van ampliar les voreres de l’Avinguda País Valencià i es va adequar el Carrer Sant Jaume, amb l’ampliació de les voreres perquè foren més accessibles.

Els ponts també entren dins d’aquestes millores, i és que l’accés al conjunt històric de la ciutat també és important per al govern local, i per això expliquen que al pont de Sant Jordi es va procedir a la seua neteja i restauració, i en el del Viaducte, es van arreglar les voreres i les juntes de dilatació.

Finalment, el regidor Jordi Martínez, ha afirmat que: “En total, tal com ja vam explicar l’any passat hi haurà més de 20 milions d’euros per al Centre d’Alcoi. La revitalització d’aquest barri és fonamental per a nosaltres i per això hem multiplicat els esforços durant els últims anys. Com hem dit en el Ple, donada la magnitud del Pla de regeneració es contempla dur-lo a terme a llarg termini en la seua totalitat, però sense parar de fer actuacions a curt i mitjà termini, tal com estem fent. També convide als Grups polítics a fer les seues propostes per al Centre per incloure-les en el pròxim Pressupost Municipal”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *