foradia subscriutegrat

Pego treballa per millorar les condicions de vida de l’àguila pescadora a la Marjal

Des de la Fundació Migres, amb la col·laboració de l'Ajuntament, s'han instal·lat diversos nius i posadors per a facilitar la vida a l'àguila pescadora, Estell, que viu al parc natural

Des de l’Ajuntament de Pego s’està treballant perquè Estell, l’àguila pescadora que viu a la part de l’any a la Marjal, està el més còmode possible en aquest paratge, i per això s’han construït diversos nius i posadors repartits en punts estratègics perquè Estell, i altres aus rapaços, puguen descansar després de les llargues jornades de vol.

Els membres de la Fundació Migres, han sigut els que s’han encarregat d’aquest projecte, en el qual s’estan utilitzant torres elèctriques en desús. Itziar Colodro, membre d’aquesta fundació, ha explicat que: “Són perfectes per a aquest tipus de funcions perquè estan a una altura òptima, en entorns allunyats de les persones i es poden adaptar amb relativa facilitat. Cal aconseguir grans pals per a fabricar una base estable i prou gran per a les aus, són treballs costosos”.

Per a col·locar aquests nius els operaris han d’escalar una desena de metres, amb les proteccions necessàries, i han d’instal·lar una a una les peces d’aquests posadors. Des de la fundació s’ha treballat per a confeccionar dos posadors i la rehabilitació de dos nius: “estaven fets des de feia molt de temps era necessari readaptar-los per a millorar les seues condicions”, ha indicat Colodro. Quan s’acaben aquestes tasques el parc tindrà quatre nius i dos posadors: “com més tinguem millor, perquè esperem que en els pròxims anys el nombre d’espècies vaguen en augment”, han continuat des de la Fundació.

Laura Castellà, regidora de Medi Ambient, va agrair que: “l’important treball que està realitzant la Fundació Migres per a aconseguir que Estell i la resta d’aus que habiten al parc visquen en les millors condicions. Per a nosaltres és bàsica la recuperació de l’àguila pescadora i per a tindre èxit aquests treballs són essencials. Esperem que prompte als nostres cels volen molts més exemplars. Anem a seguir col·laborant amb la Fundació Migres per fer-ho possible”. La regidora també va destacar la tasca d’Iberdrola i “la seua predisposició a l’hora de retirar cablejat i ajudar en la mesura del possible en aquest projecte”.

Amb aquest projecte no sols es millora la qualitat de vida d’aquestes aus, sinó també afavorirà la proposta del ‘birding’ que ha posat en marxa l’Ajuntament, i que té com a intenció fomentar aquest tipus de turisme natural. “La variada fauna i flora de la Marjal és un reclam per a moltes persones que gaudeixen albirant aus mentre passegen pel parc natural. Amb la instal·lació de nius i posadors aconseguim que les aus estiguen en llocs segurs i puguen ser observades des de la distància”, ha apuntat el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *