foradia subscriutegrat

Beniarrés: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

Beniarrés banyat per les aigües del riu Serpis, situat baix del cim del Benicadell (1.104 m) a la comarca de El Comtat, compta amb una gran riquesa històrica i cultural, però, sobretot, és ric en paratges.

Ès un dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

Al seu terme municipal tenen la sort de comptar amb la Cova de l’Or, situada a la serra del Benicadell, a la comarca de El Comtat. La Cova d’Or és un jaciment molt important en la investigació de l’època del neolític valencià, ja que demostra que en aquest lloc es va introduir la pràctica de l’agricultura i la ramaderia en aquesta zona.

Uns altres dels seus atractius és el pantà de Beniarrés, la cova dels Nous Forats, la desembocadura del Barranc de l’Encantat, o la microreserva de flora de l’Alt de Senabre. En la part més cultural es pot veure l’Església de Sant Pere apòstol o l’Ermita del Sant Crist dels Afligits. Un dels plats més típics d’aquesta localitat és el blat picat.

L’altre important atractiu del municipi és la natura, destaca la desembocadura del Barranc de l’Encantà, que està juntament amb l’embassament de Beniarrés.

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *