foradia barnasants

L’alcalde d’Alcoi assegura que es viuran unes Festes amb “un elevat nivell de normalitat”

La ciutat d'Alcoi s'està preparant per a tornar a traure al carrer els Moros i Cristians: ha començat a col·locar-se "l'enramà", i ja s'està parlant de les mesures sanitàries que s'hauran de complir per a les Festes de Sant Jordi

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha valorat de manera positiva, però amb prudència, les mesures que ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a la prevenció de la Covid-19, ja que assegura la celebració de les Festes de Moros i Cristians amb un nivell de normalitat alt, i amb el format en les quals les coneixem.

Segons s’ha anunciat, els participants en les Entrades no hauran de portar la mascareta, encara que de moment el públic sí que haurà de portar-la, i també serà obligatòria als actes multitudinaris. Una altra de les mesures és que no hi haurà control d’aforaments, i els menjars seran preferiblement en carpes, ja que permeten una millor ventilació, així i tot, els assistents portaran la mascareta sempre que no s’estiga consumint.

Més endavant s’aniran concretant altres mesures, tenint en compte que queden dos mesos per a les Festes. Francés ha dit sobre aquestes mesures que: “ens permeten mirar amb optimisme i il·lusió a les pròximes Festes, perquè després de dos anys podrem tornar a viure-les al carrer. No obstant això, també hem d’actuar amb responsabilitat, com els alcoians i alcoianes han fet al llarg de la pandèmia, amb la finalitat de poder gaudir de les Festes amb la seguretat més gran possible”.

L’Ajuntament d’Alcoi, juntament amb l’Associació de Sant Jordi està treballant amb la finalitat que els actes festers que s’han anat celebrant durant la pandèmia, s’hagen ajustat de la forma més pareguda possible a com es desenvolupen habitualment. Per exemple, en setembre, Sanitat va anunciar que no es permetia formar en esquadres, i que s’havia de fer “com a batallons”, i des d’Alcoi es va negociar perquè es poguera fer, amb la mascareta, i així es va poder veure a Mig Any.

L’alcalde alcoià ha manifestat que: “anem pel camí correcte i està baixant la incidència, si bé la responsabilitat conjunta continua sent fonamental per a arribar a bon fi. Ara, amb aquestes mesures anunciades, recuperem la il·lusió i si no sorgeixen imprevistos, els pròxims Moros i Cristians seran una realitat que s’aproximarà en la mesura més gran possible a les Festes que coneixem”.

I la il·lusió ja ha començat a veure’s al carrer, ja que la plaça d’Espanya d’Alcoi hui ha despertat amb “l’enramà” col·locada, després de dos anys sense veure aquest símbol tan característic de la festa alcoiana.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *