foradia subscriutegrat

Carol Ortiz: “La festa s’ha de fer precís, i a més, pretenem que siga igual que sempre”

La regidora de Festes ens ha estat fent una valoració sobre com ha transcorregut el Nadal, i ens ha avançat que des de la seua àrea ja s'està treballant per a poder dur a terme unes Festes de Moros i Cristians a Alcoi

Alcoi ha viscut una de les cites de l’any més importants, el Nadal, i encara que els actes van adaptar-se a la normativa vigent, s’ha pogut viure la trilogia nadalenca amb molta més normalitat que l’any anterior, i així ho expressa la regidora de Festes, Carolina Ortiz: “Estic molt satisfeta, i la valoració del Nadal és positiva. Pensem que l’any passat no van poder fer molta cosa, sols els vídeos amb els Reis Mags amb missatges per als xiquets i xiquetes, i una adoració que va ser molt trista, amb la plaça d’Espanya que estava totalment tancada. Aleshores, de no fer res, a poder fer alguna cosa… Així i tot, no hem pogut celebrar-ho com imaginàvem, perquè la Covid segueix entre nosaltres i hem Hagut d’adaptar els actes a la normativa actual”. Respecte als actes d’enguany, Ortiz expressa la seua satisfacció, i recorda amb emoció la cara dels més menuts i menudes: “Em quede amb la sensació de veure als xiquets i xiquetes feliços i contents, i veure que la màgia ha tornat a aquesta ciutat”.

Com ja sabem, els actes van haver de canviar en algunes coses per a poder garantir la seguretat de tots i totes davant la pandèmia, i en tot moment des de la regidoria de Festes s’ha treballat per a aplicar la normativa: “Vam veure que els actes es podien fer a l’aire lliure, i encara que es va haver de controlar l’aforament en la plaça, perquè és un acte estàtic, en la resta del recorregut no s’havia de fer aquest control, sols l’obligatorietat de portar la mascareta. Treballem amb el que es pot fer en cada moment, i no vam considerar fer-ho d’altra forma perquè així sí que es podia fer, i s’han fet moltíssimes reunions, s’ha implicat a enginyers i tècnics per a fer valoracions, vam estar parlant amb la Policia, amb Protecció Civil, i vam contractar una empresa que va fer tot el protocol, i un projecte per a l’Adoració. Totes les decisions es van prendre entre tots, i si algú deia que no, es tornava a parlar del tema, ja que hem d’estar tots d’acord en el que fem, i així va ser, vam aplicar la normativa i vam fer el que es podia fer, sense saltar-se-la en cap moment”.

Entre els canvis que van patir els actes, respecte a altres anys, va ser que els participants portaven mascareta, que no es feien pauses durant els recorreguts, o que no hi podia haver contacte entre els participants i el públic, i, per tant, els xiquets i xiquetes no podien besar als Reis, però possiblement, una de les mesures més significatives, va ser l’aforament a la plaça d’Espanya per al moment de l’Adoració. La gent va adquirir unes entrades gratuïtes a través de la web de ticketalcoi i va poder assistir d’aquesta manera a l’acte. A més, els assistents havien de presentar el certificat de vacunació. Pel que fa a aquesta mesura, Carolina Ortiz indica que no sap si és positiva o no, ja que per a ella “el més positiu seria tornar-ho a fer com s’ha fet sempre. Vull pensar que açò ha sigut una cosa puntual i que l’any que ve podrem fer-ho amb tota la normalitat. En cap moment m’he plantejat tornar a fer-ho, perquè és un acte lliure, la gent és lliure d’anar a veure’l, i per a mi no ha sigut una cosa agradable limitar a la gent, perquè encara que l’entrada és gratuïta, la resta no tenia opció, i el que volem és que tots tinguen opció”.

Finalitza el Nadal, i es comença amb les Festes

Una vegada que s’acaba el Nadal a Alcoi, la ment de molts alcoians i alcoianes està posada en els preparatius per a les Festes de Sant Jordi, i més encara en el cas de la regidoria de Festes, que ha de preparar aquesta cita tan important per a la ciutat. “L’alcalde va anunciar que si que es fan les festes. Pensem que la vacunació ha anat superbé. Alcoi és una ciutat que ha sabut comportar-se en la pandèmia i amb la vacunació, i a més, ara ja s’està vacunant als més menuts. És evident que tot el que es puga reactivar s’ha de reactivar, i les nostres festes sabeu que comporten una reactivació econòmica, no sols per fer els actes, sinó que també implica a tota la ciutat, com l’hostaleria, el comerç, i el turisme. Hi ha molts factors que fan a la nostra festa tan gran. Tinc tota la fe del món en què sí que es facen, no hem deixat de fer feina en la Festa d’Alcoi, encara que no s’haja fet, i hem de continuar treballant sempre. Totes les setmanes ens reunim, hi ha setmanes que inclús dos o tres vegades, i a partir d’ara ja no parem. Ara mateix estem treballant en la normativa que s’haurà d’aplicar, però la festa s’ha de fer precís, i a més, pretenem que siga igual que sempre, però si s’ha d’adaptar algun acte, s’haurà de fer”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *