foradia subscriutegrat

L’espectacle valencià ‘La mort i la donzella’ comença una gira per tota Espanya

La producció de l'Institut Valencià del Teatre continuarà durant tot l'any i finalitzarà el gener de 2023

L’espectacle ‘La mort i la donzella’ produït per l’Institut Valencià de Cultura comença els dies vinents una gira que durarà tot l’any i que finalitzarà el mes de gener de l’any 2023. L’obra es representa en una trentena de poblacions a tot arreu d’Espanya.

L’obra ha sigut guardonada en tres categories dels Premis Max 2021, concretament a la millor il·luminació, a la millor direcció coreogràfica i al millor espectacle de dansa. Als Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2021 van ser guardonats amb sis premis: a la millor direcció coreogràfica, a la millor il·luminació, a la millor escenografia, a la millor música, al millor ballarí i a la millor ballarina. L’espectacle també ha sigut seleccionat dins del catàleg Dansa a Escena de la Xarxa de Teatres Públics.

La coreografia de l’obra ha contat amb la direcció d’Asun Noales, una de les figures més reconegudes en el món de la dansa actual. ‘La mort i la donzella’ va tindre la seua estrena a la ciutat d’Elx l’any 2020 i ha continuat la seua representació a València i Castelló.

La passada setmana es va estrenar al Teatre Arniches d’Alacant un documental dirigit per Rafa Molés i Pepe Andreu sobre el procés de creació de ‘La mort i la donzella’ sota el títol d”Intramurs’.

Aquest febrer ha iniciat la gira de l’any 2022 a la població madrilenya de Pozuelo de Alarcón i després ha xafat els escenaris del Teatre Principal d’Alacant. Les properes representacions de ‘La mort i la donzella’ es podran gaudir al Teatre Echegaray d’Ontinyent, el Gran Teatre d’Alzira, el Teatre Auditori Municipal d’Aldaia, el Teatre de Leganés, el Gran Teatre d’Elx, el TNT de Terrassa, el Teatre de Baracaldo, el Teatre d’Albacete, el Teatre Chapí de Villena. A més a més, l’obra valenciana passa per les ciutats de Tenerife, Palma de Mallorca, Pamplona, Màlaga, Múrcia, Palència, Còrdova, Medina del Campo, Ciudad Real i alguns teatres arreu de la Comunitat de Madrid. El colofó final d’aquesta gira tindrà lloc al Mercat de les Flors de Barcelona.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *