foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Escola Valenciana alerta de discriminació lingüística a l’ambulatori de Benilloba

L'Oficina de Drets Lingüístics de l'Escola Valenciana ha registrat una quena d'una pacient que va veure vulnerats els seus drets en expressar-se en valencià

Des de l’Oficina de Drets Lingüístics de l’Escola Valenciana informen que han registrat una queixa d’una pacient que va veure vulnerats els seus drets en expressar-se en valencià al Centre de Salut de Benilloba. Segons explique: “El metge es va negar a atendre la persona si no li parlava en castellà, al·legant que no entenia el valencià”.

Per a l’Escola Valenciana: “El sanitari no ha demostrat la menor empatia per intentar entendre’s amb la pacient, a pesar de treballar en un poble totalment valencianoparlant”, i detallen que la sanitat “és l’àmbit que concentra un major nombre de vulneracions dels drets lingüístics de les persones, seguit de les administracions locals”.

Des d’aquesta entitat alerten, mitjançant la seua Oficina de Drets Lingüístics “un increment de les vulneracions lingüístiques aquest 2022, en el qual s’han registrat una xifra rècord aproximada d’una denúncia cada 24 hores”. Davant d’aquest augment, l’Escola considera “necessària l’aprovació d’una Llei d’Igualtat Lingüística a les Corts Valencianes i insta els patits del Botànic a fer-ho de manera urgent”. “Els drets lingüístics de la ciutadania no poden esperar una legislatura més” manifesten des de l’Escola Valenciana.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *