foradia cdturisme

La Filharmònica de la UA conclou a Benilloba el cicle de Concerts de Tardor

• Ho fa després d’actuar també a Petrer i a Benissa sota la batuta del director artístic alemany Tobias Gossmann. • El director es va adreçar en més d’una ocasió al públic per a explicar detalls de les peces que s’estaven interpretant

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant tanca a l’auditori de Benilloba el seu cicle de Concerts de Tardor. Ho fa després d’actuar també a Petrer i a Benissa sota la batuta del director artístic alemany Tobias Gossmann.

Els encarregats de donar la benvinguda i presentar el concert a l’auditori va ser el vicerector de la UA, Carles Cortés i l’alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert.

Cortés va destacar el compromís de la institució acadèmica amb la formació i la divulgació musical, un projecte que combina la formació dels seus músics amb la divulgació de la música a les nostres comarques amb directors de prestigi com ara Tobias Gossmann.

Per la seua banda, Ana Delia Gisbert va agrair a la UA la implicació “que ha demostrat els darrers tres anys amb el nostre poble a través de l’Aula Universitària i les més d’una vintena d’activitats que ha organitzat”.

Aquestes intervencions van donar pas al concert dissenyat pel director Tobias Gossmann, amb un repertori que incloïa peces de ‘El somni d’una nit d’estiu’ de Felix Mendelssohn; ‘la Pavane‘ de Gabriel Fauré; i algunes danses i melodies populars de Romania, del compositor hongarès Bela Bartók. Obres que van ser interpretades pels joves músics de la Universitat d’Alacant i que el públic va premiar amb llargs aplaudiments.

El director es va adreçar en més d’una ocasió al públic per a explicar detalls de les peces que s’estaven interpretant com en el cas de la Simfonia núm. 40 en sol-menor, KV 550, de Wolfgang Amadeus Mozart que Gossmann va definir com obra enigmàtica “una de les tres últimes simfonies del genial mestre en la qual es deixa notar la malenconia, la tristesa i el dramatisme provocat per la recent mort del seu pare”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *