foradia subscriutegrat

Tornen les ’10 excursions al voltant d’Alcoi’

Des del mes de febrer, fins a novembre hi haurà una excursió mensual que repassarà el patrimoni històric i arqueològic de la ciutat

La regidoria de Turisme, juntament amb el Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó, i Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), han organitzat la huitena edició de les ’10 excursions al voltant d’Alcoi’. Des del mes de febrer fins a novembre hi haurà una excursió mensual en les quals es podrà descobrir el patrimoni històric i arqueològic de la nostra ciutat.

La primera d’elles serà el dia 27 de febrer, i serà una de les rutes clàssiques que no poden faltar en aquesta programació. Es tracta de l’excursió per l’arquitectura modernista d’Alcoi, que estarà a càrrec de Jorge Doménech Romá.

Segons ha explicat José Maria Segura, membre del CAEHA, i ex director del Museu Arqueològic, enguany hi haurà dos noves rutes, que seran la que se celebrarà al mes de juny i que du com a títol ‘Escenaris d’ensenyament a Alcoi’, i que estarà a càrrec de Jordi Ortiz Gisbert, Sergio Pastor Nebot i Inés Vicens Asencio; i també la ruta ‘Les pedreres de Sant Cristòfol’, que es durà a terme en el mes d’octubre de la mà d’Àngel Beneito i José Maria Segura.

L’exdirector també ha comentat que en aquesta edició d’excursions també tornen rutes com la visita a La Sarga, que es farà al mes d’abril de la mà de Palmira Torregrosa, actual directora del Museu, i de Ignasi Grau i José Maria Segura; o la de la visita al poblat ibèric de la Serreta, que es durà a terme en el mes de setembre, també amb Ignasi Grau i José Maria Segura.

Totes les excursions estaran a càrrec pels experts en cadascun dels temes perquè els assistents puguen aprendre la història i l’important patrimoni que hi ha a la nostra ciutat.

Per culpa de la pandèmia, l’aforament serà limitat, i dependrà de les característiques de cadascuna de les rutes, com per exemple, si s’han de visitar interiors o no. Per tal d’assistir s’haurà de fer una inscripció telefonant al Museu Arqueològic dins d’un termini no superior a 30 dies abans de cada excursió, o al correu de la institució.

Des de l’organització es recorda que és recomanable portar calçat adequat i portar aigua, i que a més a més, en les rutes que no són urbanes, es farà una parada d’uns 20 minuts per a esmorzar.

La regidora de Turisme i Patrimoni, Lorena Zamorano, ha animat a la gent a participar, i espera que aquestes excursions tinguen una gran acollida entre la ciutadania després d’estar tant de temps sense poder fer activitats. A més, també ha agraït al CAEHA i al Museu Arqueològic la seua implicació en aquestes rutes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *