foradia subscriutegrat

Benimarfull: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

A la vall de Travadell, a El Comtat, està Benimarfull, nom que significa en àrab ‘fill de la font amarga’. Aquest nom ve de les aigües sulfuroses que hi ha al poble, i precisament l’aigua és la protagonista d’un dels llocs que s’ha de visitar, l’antic balneari de la Font de Santa Anna, que actualment és l’Hosteria Els Banys, i que segons indiquen, les seues aigües tenen propietats curatives.

A més, l’edifici també té el seu interés arquitectònic, ja que el lloc va ser construït a 1846. Aquest balneari demostra als visitants la importància que se li dona a l’aigua en el poble.

A més de relaxar-se també es poden fer altres activitats com rutes al barranc del Sofre, o visitar l’església de Santa Anna, el llavador i el reconeixement que s’ha fet a Lluís Fullana, gramàtic procedent de Benimarfull.

Entre les seues rutes destaca la que passa per la Vall del Travadell i que arriba fins a L’Orxa o Beniarrés.

Ès un dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

Per als amants de la muntanya i les rutes senderistes i de bicicleta, Benimarfull podria ser un paratge perfecte per a poder realitzar aquests tipus d’activitats.

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *