foradia subscriutegrat

AGCB, la nova finestra al món per als músics locals

La nova plataforma creada per la regidoria de Cultura té com a objectiu donar visibilitat a tot el que es fa dins de la indústria musical a la nostra ciutat. Per a conéixer més detalls hem parlat amb dos dels seus protagonistes, Carles Gomis, coordinador, i Josu Miró, cantant de Joe Pask

Des de la regidoria de Cultura s’està apostant pels artistes locals, i més després de la situació de la pandèmia, que ha afectat especialment al món de la cultura. Per donar-los visibilitats, primer, als artistes plàstics, o il·lustradors, se’ls va donar l’oportunitat de visibilitzar el seu treball amb Industri.art. Vist la utilitat i l’èxit d’aquesta plataforma, es va pensar que els artistes del món de la música també haurien de tindre el seu espai.

Carles Gomis, un dels coordinadors del projecte indica que la idea va sorgir en el moment en el qual s’estava duent a terme el cicle de concerts de música electrònica ‘Corrents Alternes’, que se celebra a l’IVAM CADA Alcoi: “Vam parlar que es podria aprofitar l’estudi, ja que tenia poca repercussió, i eixe espai podria servir perquè la gent d’Alcoi poguera gravar, i que fora un lloc comú per a tots”. “En eixe moment ja teníem l’escenari, però faltava donar-li visibilitat al nostre treball, una plataforma per a donar-li repercussió, perquè la gent que té sales a Alcoi, o espais per a fer concerts, pogueren tirar d’eixa gent local que fa música, o que en un futur, si algú vol crear un festival, que ja tinga una base de dades creades en la que poder veure tot el que es fa”, continua Gomis.

I així és com va nàixer Alcoi Glocal Culture Broadcast (AGCB). En la plataforma s’aniran pujant de forma periòdica els diferents vídeos de les gravacions que es fan a l’estudi de l’IVAM, i es compartiran a través de xarxes socials. A més, també es trobarà informació sobre cada cantant o banda, per a poder conéixer-lo més, i hi haurà contingut exclusiu com entrevistes. Actualment, un dels seus coordinadors ens comenta que ja són uns 35 grups i artistes els que estan participant, i els que estan gravant o pendent de gravació, i que sempre pot unir-se tot aquell que tinga alguna cosa que oferir: “El projecte no està tancat, la gent pot unir-se i quanta més gent siguem millor”.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, va argumentar que és necessari dur a terme aquest tipus d’iniciatives, ja que: “el sector no està en un bon moment per culpa de la pandèmia, i han sigut, i són moltes les actuacions que s’han hagut de suspendre o ajornar. Aquesta és una oportunitat per a generar contingut, que no sols beneficia als músics, també a la resta de persones que treballen en la indústria”.

Un dels artistes que ha participat en AGCB, i que a més, ha tingut la sort de ser el primer a llançar la seua gravació a l’estudi ha sigut Josu Miró, el cantant de Joe Pask, que ens ha confessat que l’experiència ha sigut molt “guai”. “Ara no visc en Alcoi, però em va fer molta il·lusió. No m’esperava una proposta així, perquè normalment quan un Ajuntament fa una proposta cultural fa concerts, i açò és una plataforma per a gravar a grups i artistes locals. La veritat és que va ser un gust”. Segons ens explica Miró sobre els moments de gravació: “Primer vam fer proves, i després vam gravar les cinc cançons del vídeo. En algunes sí que va eixir en la primera toma, però alguna ho vam haver de repetir. És cert que hi havia molts grups convocats per a fer la gravació, això que tampoc tenim molt marge d’error, per què no podíem col·lapsar l’estudi dos hores. Així que això era els que ens donava eixa pressió del directe”.

El desig del cantant de Joe Pask és “que es faça gran”, i afegeix que: “És un honor, encara que no m’agrada aquesta paraula, però ha sigut un honor poder ser el primer. Soc conscient que encara la plataforma ha de tindre un rodatge, així i tot, sé que arribarà molt lluny, i el que m’agradaria és que tragueren a gent nova i nous talents. Ja he vist a alguns, i hi ha gent que no coneixia que m’agrada molt. És una plataforma perquè la gent puga veure talent que no veu. A més, l’espai en el qual es fa és molt xulo, molt útil, i s’ha d’aprofitar una ocasió així, perquè és una gran oportunitat que ens han donat amb diners públics”.

Gràcies a la seua experiència en Alcoi Glocal Culture Broadcast, Joe Pask ha editat un EP amb les cinc cançons que es van gravar a l’estudi de l’IVAM, i que a més també es podrà escoltar a Spotify. Aquest nou projecte de Joe Pask estarà disponible a partir de mitjans del mes de febrer.

Font: Belén Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *