foradia pressupostparticipatiualcoi

Muro d’Alcoi viurà un multitudinari Carnestoltes

Comptarà amb unes 30 carrosses, i s'espera que participen unes 4.000 persones

Un dels Carnestoltes més importants de la província d’Alacant és el que se celebra a la localitat de Muro d’Alcoi. Després dos anys de pandèmia, la localitat es prepara per a viure aquesta tan divertida, i Àngel Mollà, regidor de Festes de l’Ajuntament, ha explicat alguns detalls de la desfilada que se celebrarà el dia 18 de febrer a partir de les 19h des de l’Avinguda València.

Segons ha comentat l’edil, s’espera que enguany puguen participar unes 4.000 persones, i unes 30 carrosses. A més a més, es comptarà amb la participació dels ballets d’Elena Tudela, Ainhoa Font, i Mapi Moltó: “Teníem dos espectacles previstos des de l’Ajuntament, però s’han hagut d’anul·lar perquè volem donar preferència a què les carrosses les utilitze la gent que vol participar i fer el seu espectacle”.

A més de poder desfilar, també estan obertes les inscripcions per a poder participar en el concurs. En total hi haurà uns 950 euros dividits en tres premis, que decidirà un jurat formant, entre altres, per les regidores de Cultura i Turisme, i dos persones amb criteri artístic. Una vegada finalitzat la cercavila, al costat del castell del Matzem, el jurat decidirà quins són els grups o persones que rebran aquest premi.

“Pense que és una festa consolidada. A més, amb el canvi de la desfilada per la carretera, s’ha millorat el tema de la seguretat. Per al nostre poble és una festa que ens dona moltíssima vida, i a més, és una injecció econòmica impressionant”, comenta Mollà, que afegeix que: “Trobe a faltar la disfressa de crítica, però, així i tot, la gent es prepara moltíssim, i fan assajos per a les seues coreografies”. El regidor aprofita per a convidar a la gent d’altres localitats a participar en la desfilada i el concurs d’aquest Carnestoltes 2023.

Font: Belén Rivas./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *