foradia becasivace

Oliva inicia jornades de formació per a crear la Xarxa Salut, i treballar de la mà de Salut Pública

El personal funcionari i els tècnics municipals han sigut els primers en fer aquesta formació organitzada per la regidoria de Salut de l'Ajuntament d'Oliva

La regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Oliva ha dut a terme la primera de les Jornades Formatives per al personal funcionari i tècnics municipals, i que a la vesprada s’ha realitzat per a la ciutadania. La seua finalitat ha sigut establir una base d’actius de Salut a la ciutat a través de la Xarxa Salut.

Aquesta xarxa de municipis del País Valencià, que estan adherits al IV Pla de Salut de la Comunitat té el compromís de desenvolupar accions de promoció de salut local, dins d’aquest Pla, i que tenen com a objectiu principal establir un marc d’acció comú, exemples de bona pràctica i evidència científica per facilitar el desenvolupament de la perspectiva de la salut en totes les polítiques en l’àmbit local de la Comunitat, fomentant la participació activa i la reducció de desigualtats, des de l’equitat i la igualtat de gènere.

La presentació va estar a càrrec de Josep Miquel Bisbal, responsable de la plataforma ‘3 és més’, especialista en treball multidisciplinari, i de la tècnica de Promoció de la Salut del Centre de Salut Pública de Gandia, Ana Ocaña, així com una vintena de professionals.

La primera de les jornades ja s’ha realitzat, però la pròxima tindrà lloc el dia 3 de març, i els assistents coneixeran quins són els punts que contempla la salut i establir que és salut des de la perspectiva de la ciutadania i del funcionariat.

Des de la Xarxa Salut i el Centre de Salut Pública de Gandia es duran una sèrie d’activitats per a la conscienciació de la població i dels seus treballadors públics, en la qual parlaran sobre els beneficis que hi ha en tindre un espai de confiança on poder treure temes o fer suggeriments, que seran el punt de sortida des del qual iniciar les accions en Salut.

Amb la primera xarrada s’han assegut les bases de l’espai de Xarxa Salut a la ciutat, i s’ha pogut tindre una comunicació fluida amb el Centre de Salut Pública de Gandia, que està adherit i amb el qual es treballa de costat, creant nous punts de connexió amb la ciutadania de tota la Safor i de la Comunitat Valenciana.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *