foradia subscriutegrat

Nova iniciativa per a visibilitzar l’art rural femení

L'Alcoià i el Comtat seran l'escenari del Projecte DAR que promociona el treball de les dones artistes visuals

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat serà l’escenari del Projecte DAR (Dones Artistes Rurals) el pròxim 1 de març fins al dia 27 d’aquest mes. Aquest projecte busca donar visibilitat a les dones artistes residents en la zona i totes aquelles que vulguen participar hauran de presentar la seua sol·licitud a través de la pàgina web: www.proyectodar.es.

El Projecte DAR busca que les dones és desenvolupant tant professionalment com personalment en l’àmbit artístic i que tinguen una major visibilització en les comunitats rurals a través de la plataforma digital del projecte i la futura difusió de les produccions artístiques en diversos mitjans de comunicació. Aquest projecte forma part de la programació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània.

La programació busca en una primera instància detectar quines són les necessitats de les artistes, oferir la formació necessària i planificar les trobades per a incentivar el desenvolupament artístic i professional. Cal recalcar l’oportunitat d’assistir al curs d’orientació laboral per a artistes visuals impartit per Jaime López de l’Associació Art Sostenible.

Un altre objectiu que vol aconseguir el projecte DAR és la creació d’una gran connexió de xarxes de col·laboració i per això, es compta amb un servei de consultoria personalitzada, a més d’impulsar altres projectes comunitaris entre els participants com a projecte en vista de futur.

En aquesta nova convocatòria, que comença l’1 de març a l’Alcoià-Comtat, engloba un total de 14 municipis: Agres, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, Millena, Muro i Penàguila.

La intenció del projecte es anar creixent i ampliar el territori d’acció, per això, aquest mateix any també s’inclourà una altra Mancomunitat de la província de Castelló. Cal destacar que en la primera convocatòria van participar 12 poblacions de la Mancomunitat de la Serrania.

La fundadora i coordinadora del Projecte DAR, Clara Albacete, creu que aquesta iniciativa deu fomentar-se a totes les dones artistes de l’Espanya buida i va afirmar en la revista cultural Tornaveu que “ser dona, artista i residir en un medi rural suposa una triple dificultat per a desenvolupar-se professionalment”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *