foradia subscriutegrat

PODEM presentarà al Govern municipal una proposta per millorar l’ús i la convivència amb el patinet elèctric

La formació morada proposa que l’ajuntament o l’empresa que presta el servei instal·le a les illes permanents panels informatius amb tota la informació necessària per garantir el bon ús dels patinets i el compliment de la normativa com són l’ús del casc, on poden ser estacionats els vehicles, per on poden circular, entre altres

Davant els primers dies de l’experiència amb els patinets elèctrics a la ciutat, la formació morada presentarà al proper ple de març una proposta per millorar l’ús i la convivència amb aquest nou tipus de mobilitat disponible a la ciutat. Des de Podem manifesten que la implementació del patinet elèctric “és una bona proposta, però que no ha sigut plantejada de la millor forma”. 

Com afirma el regidor Aarón Ferrándiz Santamaría, “implementar noves formes de mobilitat a la ciutat com aquesta és una necessitat, però hem començat la casa per la teulada. Hi ha una carència molt gran d’informació al voltant del servei i de l’ordenança de circulació que el regula i també de control sobre el seu ús. Això està provocant, per desconeixement en uns casos i per incivisme en altres, que una bona proposta puga acabar suposant problemes de convivència a la ciutat amb aquest nou tipus de mobilitat que ha de ser gestionat per no fer malbé una bona iniciativa”.

Per a Santamaría “les responsabilitats són compartides”, però entenen que “l’ajuntament i l’empresa que presta el servei han de garantir la informació necessària per a que aquest servei es desenvolupe d’una forma correcta i segura, sense ocasionar problemes a la ciutat”. 

Per altra banda, des de Podem no entenen com l’ajuntament limita la informació que dona sobre aquest servei a unes quantes publicacions al Facebook i a una publicació en premsa. “En moltes ocasions hem manifestat que les xarxes socials no són una ferramenta suficient per informar a la ciutadania de les qüestions que els afecten, i lamentablement, seguim pel mateix camí”, continua Santamaría.

La formació morada proposa que l’ajuntament o l’empresa que presta el servei instal·le a les illes permanents panels informatius amb tota la informació necessària per garantir el bon ús dels patinets i el compliment de la normativa (l’ús del casc, on poden ser estacionats els vehicles, per on poden circular, etc.). També demanaran al govern municipal que faça quan abans la campanya que hi ha pendent per a donar a conèixer aquesta normativa i que, per part de la Policia Local s’intensifique el control i es tracte d’advertir a aquelles persones que tenen actituds incíviques o no fan un ús correcte i segur del patinet.

“Entenem que és una novetat i que tots i totes tenim que acostumar-nos a ella i això portarà un temps, però s’han volgut fer les coses molt ràpid i oferint molt poca informació. Ens preocupa que aquest fet provoque que una iniciativa tan necessària, no tinga l’èxit que pot tindre amb una millor planificació. Tal volta, una reunió prèvia amb tots els grups polítics de l’ajuntament abans de posar en marxa un projecte de ciutat com aquest, haguera pogut evitar algunes de les dificultats que estan apareixent”, finalitza el regidor.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *