foradia subscriutegrat

Benilloba: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

Al terme de Benilloba es troba el pic Aitana que amb els seus 1.558 m. és la de major altura a la provincia d’Alacant. També són dignes els paratges del Salt, La Creueta, els estanys del riu Frainos, on apareixen restes d’un aqüeducte musulmà i de dos antics molins de farina.

Ès un dels municipis de la comarca el Comtat, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

El patrimoni d’aquesta localitat de El Comtat destaca per l’Església de la Nativitat, el Palau dels Comtes de Revillagigedo, pels diferents taulellets ceràmics que es poden anar a veure per tot el poble, o per les runes del Molí del Salt i del Molí del Paper.

La indústria sempre ha sigut molt important per a l’economia del municipi, i això va fer que Benilloba haja sigut sempre uns dels pobles més pròspers de la comarca, encara que cada vegada és més important el turisme rural, s’està donant més protagonisme a la natura i a la seua flora, com per exemple a la gran quantitat d’oliveres mil·lenàries que hi ha.

Benilloba està al costat del riu Frainos, entre la Serreta d’Alcoi i la Serra Serrella a la carretera que porta des d’Alcoi a Callosa d’en Sarrià.

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *