foradia subscriutegrat

Ximo Puig proposa la creació de la ‘Mesa del Tèxtil’ un sector industrial amb més de 20.000 persones

A la fira Heimtextil de Frankfurt el president ha destacat l'aposta del tèxtil per la sostenibilitat, "un factor decisiu" per a fer front a la "competència global" • La fira Tèxtilhogar 2020 tornarà a València i se celebrarà en les mateixes dates que la fira Hàbitat

Des de Frankfurt el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació de la ‘Mesa del Tèxtil’ amb l’objectiu d’establir una col·laboració permanent entre el Govern valencià i aquest sector industrial, que dóna ocupació a més de 20.000 persones en la Comunitat Valenciana, i que és molt important per a les comarques centrals valencianes.

 El més important és generar un espai de diàleg permanent entre la Generalitat i el sector tèxtil”, ha afirmat Puig, qui ha afegit que en la Mesa “participaren totes les conselleries vinculades, representants del sector i altres institucions públiques, com l’Institut Valencià de Finances”.

Així s’ha pronunciat durant la seva visita als expositors de les 66 empreses valencianes presents en la fira Heimtextil de Frankfurt, on ha destacat el pes que té aquest sector en l’economia valenciana i la capacitat d’immersió del tèxtil valencià en la internacionalització.

També ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, qui ha anunciat que la fira Tèxtilhogar 2020 tornarà a València i que se celebrarà en les mateixes dates que la fira Hàbitat.

El titular del Consell ha indicat que aquest sector “ha sortit amb força d’una situació molt precària”, provocada per la competència asiàtica i la deslocalització, gràcies a la innovació.

A més, el president ha lloat l’aposta del sector per la sostenibilitat i ha expressat el compromís de la Generalitat per a ajudar les empreses a situar-se en aquesta “competència global”, on la sostenibilitat és “un factor decisiu”.

Puig ha recordat que “la Generalitat ha ajudat les indústries del sector tèxtil amb al voltant de 35 milions d’euros”, però insisteix que cal anar molt més enllà i “aconseguir més fons europeus i ajudes del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial”.

Així mateix, ha assenyalat la importància que aquest sector té per a les comarques de l’interior, com l’Alcoià-Comtat o la Vall d’Albaida, ja que ha estat “fonamental per a fixar la població” i combatre la despoblació.

Les empreses fabricants de tèxtil a les comarques centrals valencianes es localitzen majoritàriament a les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, en poblacions com Alcoi, Ontinyent, Cocentaina o Muro.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *