foradia cdturisme

Augmenten els nivells de reciclatge a Alcoi en els últims nou anys

L'Ajuntament ha informat que la separació de residus ha crescut des de l'any 2013 i la implantació del contenidor marró

El departament de Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alcoi ha informat que des de l’any 2013, les dades pel que fa a la separació de residus en els contenidors de la ciutat ha crescut gradualment. Les dades mostren que els residus procedents del contenidor gris, on es dipositen les restes, han descendit, mentre que els contenidors del cartó, vidre i envasos han augmentat.

Actualment, el 63% dels residus que procedeix dels contenidors d’Alcoi corresponen al contenidor gris. L’any 2013, es van registrar un total de 17.009,79 tones de residus al contenidor gris, per les 14.753,22 tones que s’han registrat l’any 2021, una diferència considerable, encara que les dades del contenidor gris continuen sent elevades.

Per altra banda, la resta de contenidors han vist com en els últims nou anys han augmentat les seues tones de residus. El contenidor de cartó ha passat de 972,63 en 2013 a les 1.321,26 de l’any 2021. Pel que fa al vidre, les tones han augmentat de les 819,65 fins a les 946,02 registrades en les últimes dades. Respecte a les restes que provenen dels contenidors d’envasos, l’any 2013 es van comptabilitzar 1.037,58 tones, per les 1371,44 a l’any 2021.

Un dels motius principals que explica l’augment en la separació dels residus és la instal·lació l’any 2018 del contenidor marró, destinat als residus orgànics, al llarg de tota la ciutat d’Alcoi. A més, des del mateix any, es van començar a registrar dades dels residus voluminosos, restes de poda i de fusta, càpsules de café, tèxtil, oli, enderrocs, pneumàtics, matalassos i residus tòxics i plàstics que es depositen a l’ecoparc.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alcoi ha afirmat que “encara estem lluny del que seria desitjable. Per aquest motiu, continuarem treballant amb la conscienciació de la ciutadania, que cada vegada separa més els residus i volem que consumisquen menys envasos. No obstant això, hem d’esforçar-nos per contribuir a fer d’Alcoi una ciutat més sostenible. Això passa pel reciclatge i la recollida selectiva de residus, a la qual cosa també contribuiran la nova xarxa d’ecoparcs i ecoparcs mòbils”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *