foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi tramitarà 9 sancions per deixar residus en la via pública

Concretament hi ha sis sancions per restes de foguera al carrer, dos per tirar ampolles de cristal i líquids, i una última sanció a una empresa propietària d'un camió que va tindre una gran pèrdua d'oli de l'hidràulic

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat nou sancions relacionades amb l’abandó de residus en la via pública, ja que aquests fets incompleixen l’ordenança municipal d’higiene urbana. Aquestes sis multes sumen un total de 6951 euros, i s’inclou la neteja d’abocaments de la calçada.

Sis d’aquestes sancions s’han interposat per abandonar les restes d’una foguera al carrer. En l’acte de la denúncia s’indica que les persones que van fer aquesta foguera, ja van ser informades anteriorment que no es pot realitzar foc a la via pública, i tampoc deixar, tirar o abandonar residus. Així i tot, després dels avisos, la Policia Local va tramitar la corresponent acta de denúncia, en la qual s’indica que van accedir a apagar el foc, però no a netejar les restes de la foguera, cosa que suposa una infracció greu tal com es determina en l’ordenança. És a dir, que s’han interposat 6 sancions de 751 euros cadascuna.

Per altra banda, sis de les sancions han sigut per tirar ampolles de vidre i líquids en la via públic, amb 100 euros cadascuna d’elles. Segons l’ordenança aquesta infracció està qualificada de lleu.

L’última d’aquestes sancions va ser a una empresa propietària d’un camió que va tindre una gran pèrdua d’oli hidràulic. La presència de líquid lliscant en la calçada va provocar accidents en el recorregut realitzat pel camió, principalment de vehicles de dos rodes i vianants. Els bombers van haver d’actuar de forma urgent, així com els operaris d’FCC, i els treballadors de la brigada de jardins de l’Ajuntament d’Alcoi. La sanció és d’un total de 1.501 euros, ja que aquesta sanció està qualificada en l’ordenança com a molt greu. A més a més, també s’han sumat les despeses de neteja a l’empresa, que són 744 euros.

Des de la regidoria de Transició Ecològica s’insisteix en la importància de la denúncia ciutadana al mateix departament, o a la Policia Local, i destaquen que, la majoria de les sancions que s’interposen per l’abandó d’objectes en la via pública es poden sancionar gràcies a la col·laboració ciutadana perquè les persones que cometen la infracció ho fan amb cura d’evitar la Policia. Jordi Silvestre, regidor d’aquesta àrea, ha explicat que: “És important que quan vegem a alguna persona dipositar objectes fora dels contenidors intentem fer una foto i l’enviem al Departament de Transició Ecològica perquè tramite la denúncia o directament es telefone a la Policia Local. Recordem que existeix un servei de recollida de voluminosos que és completament gratuït i va a la porta de cada domicili. També recordar que a vegades tenim illes de contenidors molt a prop unes d’altres, i per tant si una illa està plena, podem acostar-se a l’illa més pròxima, i d’aquesta manera evitarem bosses fora i brutícia al voltant dels contenidors”.

A més, insisteixen que si les denúncies a les persones es fan per les xarxes socials, no es pot actuar i no se soluciona. I recorden que per a la recollida de voluminosos a domicili el telèfon gratuït és el 900 101 843.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *