foradia subscriutegrat

El GARA realitzarà un taller de gènere i addiccions

Aquesta activitat s'ha fet amb motiu del Dia de la Dona, i amb el 50 aniversari de l'entitat

“Les dones han de ser boniques, emocionals, cuidadores i mostrar amor. Els homes han de ser racionals, tindre èxit social, resoldre conflictes amb colps sobre la taula o violència. Tot el que no complisca aquests mandats suposa transgredir els rols de gènere. Una dona amb addicció no compleix els rols socialment establerts i, per tant, és acusada ser mala dona, mala mare, mala cuidadora, que a més no s’autocuida a ella mateixa, etc”, així és com expliquen des d’El GARA quin serà el tema del pròxim taller que es durà a terme amb motiu del Dia de la Dona, i del 50 aniversari d’aquesta entitat. Aquesta jornada tindrà lloc el dia 9 de març a les 18:30h a la seu del GARA (El Camí, 40), i serà impartida per la psicòloga Neus Jordà i la integradora social, Zenaida Torregrosa.

Aquest taller serà vivencial, pràctic i simbòlic, i arrancarà amb l’objectiu de deixar clar, de forma breu, els conceptes teòrics de perspectiva de gènere. Els assistents realitzaran una ‘escultura’, amb la finalitat de connectar de forma immersiva amb el que suposa ser dona amb addiccions en l’actualitat. Segons ha explicat Neus Jordà: “Volem fer veure de primera mà quin és l’estigma i la càrrega que suposa i quin és l’aspecte diferencial respecte a l’home. Cal saber que partim d’un model molt androcèntric del tractament de les addiccions i per això és important posar el foc en la mirada de la diferència per gènere, veure la càrrega que les dones portem com a dones i com a persones addictes. Serà molt simbòlic, anem a compartir vivències, formes d’entendre I comprendre i debatrem i reflexionarem”.

El principal propòsit d’aquest taller és que queden clars alguns conceptes concrets i posar-se en la pell de les dones amb addiccions.

La pròxima activitat que durà a terme l’entitat serà el dia 15 de març, a la Sala Àgora, i comptarà amb la presència d’Ivan Dario Montoya, del National Institute on Drug Abuse d’EEUU, que parlarà sobre la situació actual de les addiccions.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *