foradia subscriutegrat

Alcoi dona visibilitat al Dia Sense Jocs d’Atzar amb un curtmetratge sobre ludopatia

El curt és dirigit per Marcos Cantó i Octavi Masià i té com a títol 'Angoixa'. En aquest projecte es parla sobre la ludopatia, i s'ha fet amb motiu del Dia Sense Joc d'Atzar, que se celebra el 29 d'octubre

Marcos Cantó i Octavi Masià presentaran el curtmetratge ‘Angoixa’, en el qual es parla de la ludopatia, i s’ha fet amb motiu de la commemoració el dia 29 d’octubre, del Dia Sense Jocs d’Atzar. L’acte tindrà lloc en la vesprada del 28 d’octubre a l’IVAM CADA Alcoi, i després de la projecció, (15 minuts), i la presentació que faran els directors, es realitzarà un col·loqui que conduït pel metge del Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi (GARA), i de la Unitat de Conductes Addictives (UCA), Paco Pascual.

En aquest col·loqui, Pascual estarà acompanyat per una persona en rehabilitació del joc i que forma part de la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats, que està especialitzada en problemes de joc. Tots dos conversaran sobre fets, emocions i vivències que es veuen representades al curt.

Marcos Cantó, ha comentat que “la idea és donar visibilitat a la malaltia addictiva (la ludopatia), els estigmes que pateix en el seu dia a dia la persona que la sofreix i com està constantment atacat per coses que l’inciten al joc, de fet, no pot ni entrar a un bar a fer-se un café sense rebre estímuls de la televisió, les màquines, etc”.

En aquest treball han participat actors coneguts com Joan Gadea, Jordi Peidro o Paula García. A més a més, també han col·laborat altres professionals com Luis Vélez, Pablo Gilabert, Juan Ruiz Jornet, Bárbara Grau, Gilberto Dobón, Jesús Lara, Miguel Peidro i Neus Peidro.

‘Angoixa’ conta la història conta la història de Víctor i de com no pot llevar-se del cap eixa obsessió que li aparta de tot el que més vol, com la seua dona, el seu treball o els amics. Ell pensa que pot superar el problema sense anar a teràpia, cosa que no és certa, ja que amb la seua addicció les recaigudes solen ser habituals.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *