foradia subscriutegrat

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat en contra de la islamofòbia

Des de l'entitat, juntament amb l'Associació Marroquí per a la Integració d'Immigrants, s'han preparat diferents actuacions per a frenar aquestes actituds racistes

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, s’ha unit amb l’Associació Marroquí per a la Integració d’Immigrants per a fer una sèrie d’actuacions que tenen com a objectiu combatre contra la islamofòbia. Aquestes activitats començaran a finals del mes de març.

Aquesta programació pretén sensibilitzar a la societat de les comarques i frenar la islamofòbia, és a dir, el prejuí i la discriminació cap a l’islam i les persones musulmanes, així com als seus símbols. La islamofòbia és una forma de racisme i xenofòbia que es manifesta a través d’hostilitat, exclusió, rebuig i odi cap a les persones musulmanes.

Concretament, en Muro s’oferirà un assessorament presencial a les persones que pateixen discriminació. Aquestes sessions tindran lloc l’últim dimecres de cada mes per tal de servir suport a la integració i la convivència. Totes les activitats que estan impulsades des d’aquesta associació estan dins del Programa Nacional de Prevenció d’Islamofòbia i es duran a terme per primera vegada al País Valencià.

Els centres educatius també rebran tallers de sensibilització perquè així l’alumnat conega que és la islamofòbia i com prevenir-la i denunciar-la. Des de les escoles es promourà la implantació del segell de la Xarxa d’Escoles Contra la Islamofòbia i una exposició itinerant que durà com a títol ‘Una parte de tu historia’.

A més a més, es treballarà amb administracions públiques, fent tallers de formació per a neutralitzar els prejudicis cap a l’islam i les persones musulmanes, i es posarà el focus en la prevenció específica de la islamofòbia en relació amb qüestions de gènere, combinant ferramentes d’anàlisis i mediació intercultural.

Finalment, hi haurà altres tallers en centres d’acollida per a augmentar la capacitat de detecció de situacions d’islamofòbia i proporcionar ferramentes per a actuar contra aquests fets.

L’última de les activitats serà el Congrés Nacional ‘Desmontando la Islamofobia’, que se celebrarà al mes de novembre, i es compartiran i debatran idees i fórmules per a continuar lluitant per la igualtat de tots i la tolerància.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *